Отиващият си от поста британски премиер Тереза Мей подкрепи британския

...
Отиващият си от поста британски премиер Тереза Мей подкрепи британския
Коментари Харесай

Тереза Мей подкрепи британския посланик в САЩ, Тръмп ѝ отвърна, че е хубаво, че си отива

Отиващият си от поста английски министър председател Тереза Мей поддържа английския дипломат в Съединени американски щати Ким Дарък, който разказа президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като " некадърен ", " нерешителен " и " незапознат " в специфични докладни до Лондон, които обаче изтекоха в Daily Mail.
От " Даунинг стрийт " 10 потвърдиха, че посланикът на Англия в Съединени американски щати има " цялостната поддръжка " на премиера, макар че Доналд Тръмп съобщи, че към този момент няма да работи с него, съобщи БГНЕС. Президентът на Съединени американски щати реагира остро, откакто стана ясно, че сър Ким Дарък е нарекъл актуалната администрация в Белия дом " несъстоятелна ".
В поредност от туитове Тръмп разкритикува Тереза Мей, че занимавайки се с Brexit е основала " неразбория ". 
" Бях доста сериозен във връзка с метода, по който Англия и министър председателят Тереза Мей се отнесоха към Brexit. Тя и нейните представители сътвориха неразбория. Казах ѝ по какъв начин би трябвало да се направи Brexit, само че тя реши да постъпи по различен метод. Добрата вест за чудесното Обединеното кралство е, че скоро ще има нов министър председател ", написа Тръмп в Twitter. 
Що се отнася до дипломат Дарък, Тръмп съобщи: " Не познавам посланика, само че той не е харесван или добре признат в Съединени американски щати ", сподели президентът.
Говорител на " Даунивнг стрийт " 10 назова приключването на информация " тъпо " и сподели, че Англия и Съединени американски щати към момента споделят " специфична и трайна " връзка. Той съобщи пред BBC: " Посочихме на Съединени американски щати какъв брой тъпо е това приключване на информация. Обединеното кралство има специфична и трайна връзка със Съединени американски щати въз основа на нашата дълга история и ангажираност към споделени полезности и това ще продължи да бъде по този начин "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР