Отиването на избори в този момент ще има негативни последствия,

...
Отиването на избори в този момент ще има негативни последствия,
Коментари Харесай

Денков: Най-важно е да продължат усилията за промяна на начина, по който функционира държавата

" Отиването на избори в този миг ще има отрицателни последици, а не позитиви за страната ни ", съобщи в Пловдив министърът на образованието акад. Николай Денков.

Според него, в случай че вотът на съмнение довечера успее, може да се стигне до забавянето на доста законови промени, от които зависи приемането на средствата от Плана за възобновяване и резистентност.

По думите на просветния министър държавното управление е готово за всички разновидности, само че при рухване на кабинета би трябвало да се разисква незабавно по какъв начин ще се ръководи страната.

" Най-важното е да продължат напъните за смяна на метода, по който действа страната. При възможни нови избори не виждам по какъв начин ще се получи по-устойчива и по-конструктивна конструкция. Ако в този момент влезем в избори, бъдещият парламент ще е още по-фрагментиран, а структурата на ръководство ще е още по-неустойчива ", добави акад. Николай Денков.

Той не изключи вероятността да се стигне и до образуването на ново държавно управление в границите на този парламент, само че акцентира, че доста зависи каква ще бъде задачата на този кабинет.

" Ако задачата е да се върнем към предходни практики, към предходни извършения на властта, персонално аз бих го считал за нездравословно за България. Ако продължим, научавайки си уроците да променяме средата, да променяме законите, тъй че да има правова страна, да бъдат и хората, и дребният и междинният бизнес по-уверени в това, което могат да създадат, с цел да се развият, и хората да бъдат по-спокойни, че страната има грижа за тях – заплати, пенсии, всичко, което виждате, че се опитваме да променим, въпреки и с доста компликации през тези години. Това има смисъл. Няма значение името на премиера, няма значение кой е съответният министър. Важното е, че България би трябвало да бъде изменена и това се опитваме да създадем ", сподели още просветителният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР