Отиваме към морето. Малко по-рано от предвиденото приключи 23-та ветроходна

...
Отиваме към морето. Малко по-рано от предвиденото приключи 23-та ветроходна
Коментари Харесай

Защо се наложи преждевременно прекратяване на регата „Кор кароли“?

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Отиваме към морето. Малко по-рано от плануваното завърши 23-та ветроходна регата „ Кор кароли “. Състезанието стартира в събота в Бургас и по традиция финалът е във Варна за празника на града - 15 август. Още за конкуренцията – споделя основният уредник на регатата, ръководителят на фондация “Кор кароли ” капитан Тома Томов.  

Рядко се случват такива неща, само че и рядко се случва през август да има толкоз мощен вятър – повече от 16 метра в секунда, а на поривите – до 24-25 метра в секунда. Това е отвън разпоредбите за съревнование, по тази причина го прекратихме.

За сигурността на участниците постоянно има риск, само че в тази ситуация по-скоро беше за сигурността на материалната част. Защото при един подобен вятър доста ветрила се късат, има проблем с ранговете... Това са напълно рискови условия и не можем да слагаме 36 яхти в такава обстановка.

Досега сме правили надпревари най-вече при 12-13-15 метра в секунда.

Не може да се каже „ морето ми е другар “ или „ морето ми е зложелател “. Морето стои постоянно против теб и би трябвало да намериш метод да се оправиш с него. Да намериш метод да оцелееш – един от методите е да не се впускаш в морето, когато е над опциите ти или над сигурността.

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 

Вижте също и други настоящи спортни вести:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР