„Отивам в Битоля да покажа силната задача на българското правителство

...
„Отивам в Битоля да покажа силната задача на българското правителство
Коментари Харесай

Петков и Генчовска заедно в Битоля, откриват официално клуб на културен център

„ Отивам в Битоля да покажа мощната задача на българското държавно управление българската общественост в РСМ да бъде подкрепена, имам вяра, че сега и македонското държавно управление също осъзнава какъв приоритет е за България и по този начин да се вдигне целта на тези хора в обществото. Отиваме толкоз доста хора, което демонстрира поддръжка за българската общественост. Надявям се – РСМ би трябвало да бъде част от Европа и да се движим от двете страни на границата прогресивно в тази посока”, сподели Кирил Петков преди визитата в РСМ.

Утре - 16 април - Петков ще посети град Битоля в Република Северна Македония, където от 14 часа ще взе участие в формалното разкриване на клуба на Културен център „ Иван Михайлов “. Визитата на премиера Петков е първото посещаване на български министър-председател в Битоля, означават от Министерски съвет.

Преди събитието министър-председателят ще беседва с представители на български организации в Република Северна Македония. В рамките на визитата си министър председателят Петков и министри от държавното управление на Република Северна Македония ще посетят междусистемния далекопровод Битоля-Елбасан. По него България ще може да продава ток на целия район, чак до Италия. Изграждането на далекопровода на процедура е реализация на енергийния сегмент на Коридор № 8.

Във водената от премиера Петков делегация вземат участие министърът на външните работи Теодора Генчовска и нейната заместничка Велислава Петрова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР