Отиде си Джузепе Акардо - бащата на изложбата „Вкусове от

...
Отиде си Джузепе Акардо - бащата на изложбата „Вкусове от
Коментари Харесай

Отиде си Джузепе Акардо – приятел на Пловдив и баща на „Вкус...

Отиде си Джузепе Акардо - бащата на изложбата „ Вкусове от Италия “, която години е неизменима част от „ Винария “ в Международен панаир Пловдив.

Роден е на 19 май 1952 година в Каникати, област Агридженто, Сицилия. Той е квалифициран счетоводител и търговски специалист. Завършил е право в Университета в Палермо. Преди повече от 20 години идва в България и се открива в Пловдив, който му е обичан град. Тук основава своя компания, която презентира италиански храни и питиета в цялата страна. Избран е за районен управител на Италианската комерсиална камара в България и ръководител на Италианско-българския консорциум за храни.

През 2014 година Джузепе Акардо провежда за първи път в Пловдив кулинарна изложба-базар „ Вкусове от Италия”, от която стартира представянето на италиански храни, питиета и деликатеси в България. На 23 щанда на площад „ Централен “ бяха демонстрирани пред пловдивчани и гостите на града културните особености на 20 области на Италия посредством обичайни хранителни артикули и питиета. Проявата бе част от Европейски тур, който бе в поддръжка на града за Европейска столица на културата през 2019 година

Благодарение на него е подписан Меморандум за съдействие сред Италианската комерсиална камара в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Джузепе Акардо от години оказва помощ на възпитаници от Езикова гимназия „ Иван Вазов “, които учат италиански език, на студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Подкрепял е финансово студентски начинания и самия образователен развой. Промотирал е пловдивския ВУЗ в Италия. Отделно е водел лекции, езикови курсове, провел е студентски стажове в Италия и други

Джузепе Акардо обичаше Пловдив от душа и сърце. Той се включи и в задачата на фестивала дефиле „ Вино и гурме “, чиято концепция е освен да разпространява виновност, питиета, храни, просвета, само че и Пловдив като туристическа дестинация. Няколко години бе част от журито, което дефинира най-хубавите съчетания сред храни и питиета. Той раздаваше всичко от себе си Пловдив да бъде различим измежду италианските компании. Не единствено презентираше активността на свои сънародници у нас, само че и им помагаше да намерят български сътрудници. През годините посредством активността на Джузепе Акардо стотици италиански бизнесмени откриха пазар на своите артикули в България и в Югоизточна Европа.

Малцина знаят, че преди да пристигна в България, е бил рали първенец, притежател на десетки купи от национални и интернационалните надпревари. Последната си купа с " Ферари " печели през 1992 година Бил е президент на младежкия тим на FIAT. Създател и учител е на образования по мениджмънт за дилъри на FIAT в Торино, Италия. Бил е доцент по корпоративно образование в Търговския механически институт „ Питагор “. Активно е взел участие в активността на Confindustria (асоциация, представляваща над 150 000 индустриални и обслужващи компании в Италия). Бил е президент на Съюза на индустриалците в Агриженто, както и член на Управителния съвет на няколко банки в Сицилия. Учредител е на специалността „ Бизнес съвещания и организация на компаниите “ в Университета в Месина и Реджио Калабрия.

Приятелите му ще го запомнят като извънреден експерт, необикновен човек, дарен с милосърдие, мъдрост и добрина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР