Отиде си диригентът маестро Юлиан Ковачев, съобщиха от Софийската филхармония.Изумителен

...
Отиде си диригентът маестро Юлиан Ковачев, съобщиха от Софийската филхармония.Изумителен
Коментари Харесай

Отиде си диригентът маестро Юлиан Ковачев

Отиде си диригентът маестро Юлиан Ковачев , оповестиха от Софийската филхармония.

Изумителен диригент с блестяща интернационална кариера, маестро Ковачев посвети живота си на музиката, разясняват от филхармонията.

Юлиан Ковачев стартира кариерата си с уроци по цигулка в София и в Моцартеум, в Залцбург. По-късно, учи диригентство при Херберт Алендорф и Херберт декор Караян в Берлин със стипендия на фондация „ Херберт декор Караян “.

Той прави първите си стъпки с Берлинската филхармония от 1975 до 1980 година През 1984 година печели състезанието Караян за поощряване на млади диригенти. На идната година прави своя оперен дебют в Театро Верди, в Триест с „ Йенофа “ от Яначек. Юлиан Ковачев е постоянен посетител в огромните оперни театри в Италия като Миланската канара, Teatro San Carlo в Неапол, Teatro dell' Opera в Рим, Teatro La Fenice във Венеция, Teatro Massimo в Палермо, Театро Комунале в Болоня, Театро Карло Феличе в Генуа и Театро Комунале в Каляри.

Маестро Ковачев беше основен диригент на Софийската филхармония, основен диригент на Симфоничния оркестър на Загреб и на оркестъра на Театро Верди в Триест, артистичен и музикален шеф на Teatro del Giglio в Лука и шеф и основен диригент на Симфоничния оркестър на Дегу.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР