Отхвърлянето на референдума за запазване на българския лев, иницииран от

...
Отхвърлянето на референдума за запазване на българския лев, иницииран от
Коментари Харесай

Денков: Отхвърлянето на референдума за запазване на българския лев е юридически правилно

Отхвърлянето на референдума за опазване на българския лев, иницииран от партия " Възраждане ", е юридически вярно, съобщи министър председателят Николай Денков в изявление за Нова телевизия:

" Отхвърлянето на референдума е въз основата на юридически причини. Аз в действителност съм надълбоко уверен, че българският народ е проевропейски надъхан. Да, може да е разграничен, само че болшинството е проевропейски настроено. И в случай че ние успеем вярно да разбираем защо става дума, каква изгода ще имат хората от въвеждането на еврото - че ще изчезнат такси, ще е потребно за бизнеса, тъй че и да има референдум, а съм сигурен, че ще го завоюват проевропейските сили ".

Николай Денков отхвърли да има разминаване в държавното управление и сред държавното управление и Народното събрание по отношение на военната помощ за Украйна.

" Ние имаме боеприпаси, чиито период на валидност изтича след 2-3 години. Тези боеприпаси, в случай че ние не ги предоставим в този случай, по-късно би трябвало да платим, с цел да бъдат унищожени, което е много скъпо начинание. Ние оставаме с други, които са задоволителни, с цел да покриваме нашата боеспособност. Помагаме на Украйна тъй като за България е доста по-добре този фронт да стои колкото може по-далеч от нашите граници, в сравнение с, не да си боже, да се приближи към нашите граници. Това през днешния ден е националния интерес на България ".

По въпроса с вероятната продажба на Украйна на реакторите за АЕЦ " Белене ", министър председателят съобщи, че България няма по какъв начин да осъществя този план и колкото по-бързо страната ни се освободи от този пасив, толкоз по-добре.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР