Отхвърлиха поредното президентско вето. Правната комисия в парламента отказа да

...
Отхвърлиха поредното президентско вето. Правната комисия в парламента отказа да
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли президентското вето върху НК

Отхвърлиха следващото президентско несъгласие. Правната комисия в Народното събрание отхвърли да отстрани текстовете, даващи опция 48 часа да не се уведомява никой при арест на обвинен. С измененията в Наказателния кодекс се отсрочва уведомяването при арест на възрастен с 48 часа, а на дете - с 24 часа.

От „ Дондуков” 2 бяха изрично срещу. Емилия Друмева, секретар по правните въпроси в администрацията на президента, съобщи, че той приветства напъните на законодателя в битката против тероризма и усложнената незаконна активност, само че не възприема метода му.
Цветанов за новото несъгласие на Радев: Това е стилът на президента Шефът на парламентарната група на ГЕРБ счита, че това е следващата борба
От Министерство на правораздаването опазиха измененията. Зам.-министър Евгени Стоянов акцентира, че те са в резултат на транспонирането на една от европейските наставления в региона на наказателното право, а плануванаъа краткотрайна дерогация ще се употребява единствено при изключителни условия.

От Българска социалистическа партия поддържаха президентското несъгласие. От опозицията припомниха, че съгласно Конституцията всеки има право на юрист от момента на задържането му. На финала ветото беше отхвърлено. Предстои гледането му и в пленарната зала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР