Отговорността за ескалацията на напрежението между Гърция и Турция е

...
Отговорността за ескалацията на напрежението между Гърция и Турция е
Коментари Харесай

Гърция предупреди Турция: Имаме силни съюзници

Отговорността за ескалацията на напрежението сред Гърция и Турция е напълно на Анкара, съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис в изявление за държавната телевизия ERT. Той означи, че точно прилежащата страна е почнала да прави полети над обитаемоте гръцки острови след срещата му с президента Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, на която двамата се договориха да понижат напрежението, съобщи БГНЕС.

Запитан какво ще направи Гърция, в случай че логиката не надделее в Анкара и се стигне до ескалация на напрежението, Мицотакис съобщи: " Ще създадем всичко, което е належащо ". " Гърците би трябвало да се усещат в безспорна сигурност, тъй като страната освен разполага със мощна възпираща мощ, която се погрижихме да укрепим през тези три години, само че в това време имаме и доста мощни съдружници ", акцентира той.

Мицотакис повдигна въпроса за експанзията на Турция и нейните противозаконни нарушавания на гръцкото въздушно пространство по време на визитата си във Вашингтон и речта си пред Конгреса на Съединени американски щати, което разгневи Ердоган. Турският водач съобщи, че Мицотакис не е спазил съглашението, което са сключили, да не въвлича трети страни в различията им. Ердоган съобщи, че затова е завършил с гръцкия министър председател и че в никакъв случай повече няма да приказва с него. Вчера Мицотакис съобщи пред ERT, че би желал да се срещне още веднъж с турския президент
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР