Отговорността на омбудсмана е много голяма, тъй като летвата беше

...
Отговорността на омбудсмана е много голяма, тъй като летвата беше
Коментари Харесай

Манолова е вдигнала високо летвата според новия омбудсман

Отговорността на омбудсмана е доста огромна, защото летвата беше вдигната високо от Манолова. Това съобщи новият публичен бранител Диана Ковачева.

"За мен проблемите са ясни. Не ми беше първи ден в институцията, когато заех тази позиция. Най-голямо значение има съдействието от страна на институциите ", уточни Ковачева. Тя изрази вяра да се резервира равнището на ефикасна и надпартийна работа.

Наследничката на Манолова регистрира, че за последните 5 години са изпратени над 5 хиляди рекомендации към институциите, а всяка втора е изпълнена, което по думите ѝ е добра успеваемост. При публичния бранител се постъпват над 1000 тъжби всеки месец. Най-много тъжби има за на потребителски права, обществени и икономичекси права, както и за правото на добра администрация. Има и доста недоволства, свързани с изчисляването на пенсиите, посочи омбдусманът пред Bulgaria ON AIR.

Запитана за битката с монополите, Ковачева акцентира, че в Народното събрание има висящи законопроекти, които касаят отбраната на жителите против монополите и съобщи, че общото в тях е, че те са свързани и с уговорката на България да приведе своето законодателство с европейските наставления.

"Съдът анулира методиката за установяване на такса "сградна апаратура ". Очаквам да бъде направена смяна там, за може сметките да бъдат по-ясни и да знаят жителите какво заплащат ", означи омбудсманът по тематиката за сметките за парно през зимата. Тя означи също, че се организират полемики по въпроса с битката против мръсния въздух. Според нея те са потребни, а институциите регистрират пред жителите ограниченията, които са взели, с цел да обезпечат по-чист въздух.

В края на месеца ще бъде основана изнесена приемна в Сливен. "Омбудсманът би трябвало да бъде измежду хората, да върви пешком и да дава отговор на настояванията на жителите ", счита Ковачева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР