Отговорните институции вече започнаха работа по сертифицирането и изпитването на

...
Отговорните институции вече започнаха работа по сертифицирането и изпитването на
Коментари Харесай

Марияна Николова: Вече започна сертифицирането и изпитването на машините за изборите

Отговорните институции към този момент започнаха работа по узаконяването и изпитването на машините. Всички участници в процеса желаеме да бъдем сигурни в тяхната употреба и надеждност и аз имам вяра, че и трите сертифициращи и изпитващи органа - Държавна организация „ Електронно ръководство “, Български институт по стандартизация и Български институт по метрология, ще свършат отговорно своята работа. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Неделя 150 “ по БНР. Когато инспекцията на машините завърши, ще се направи проява на метода, по който се работи с тях и  се регистрират резултатите, добави тя.

Вицепремиерът показа още, че не би трябвало да има терзания за това по какъв начин се съхраняват те, защото се прави всичко належащо то да се обезпечи изцяло. Министър Николова разяснява, че качествата на машините не се трансформират от обстоятелството дали са в държавен или в частен склад, когато те се охраняват от жандармерията. И добави, че това е митнически склад, затова се намира под специфичен инициативен режим, избран от страната. До него няма и не се позволява неоторизиран достъп, бе безапелационна вицепремиерът.

Относно здравният протокол за провеждането на изборите министърът показа, че той към този момент е одобрен. Важни са както здравето и живота на хората, по този начин и свободният избор, показа вицепремиерът. И посочи, че е значимо жителите да се усещат предпазени и спокойни, когато отиват да подадат своя глас. По думите ѝ към този момент тече и имунизацията на членовете на изборните комисии.

Вицепремиерът разяснява и развиването на бранш туризъм. В последните седмици обстановката в бранша се усъвършенства доста, сподели тя. И цитира данни, съгласно които от 1 декември 2020 година доникъде на февруари 2021 година в местата за настаняване в България са пренощували над 550 хиляди Туристи. От тях българските туристи са над 480 хиляди, а задграничните посетители близо 70 хиляди, като те са най-вече от Румъния, Турция, Украйна, Германия, Сърбия.

По думите на министър Николова възобновяване на свободен туристопоток и безвредно, и безпроблемно пътешестване е в основата на реализирането на туристически действия и е значимо да се подхващат дейности за подписване на двустранни съглашения за определяне на „ зелени коридори “ с редица основни за България пазари като Израел, Турция, Русия, Гърция, Полша, Украйна, Молдова, Чехия, Словакия, Германия и Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР