Отговорникът на космическата агенция на САЩ за полетите с човешко

...
Отговорникът на космическата агенция на САЩ за полетите с човешко
Коментари Харесай

Директор на НАСА подаде оставка преди ключова мисия

Отговорникът на галактическата организация на Съединени американски щати за полетите с човешко присъединяване, подаде оставка единствено седмица преди НАСА да изстреля транспортен съд с екипаж за пръв път от 2011 година, съобщи БГНЕС.
Оставката беляза завършек на късия престой на Ловерно отпред на програмата, която изпраща астронавти в космоса и има за задача до 2024 година да изпрати още веднъж човек на Луната.
Говорител на НАСА отхвърли коментар за напускането на шефа в навечерието на изстрелването. От организацията споделиха, че досегашният заместител и някогашен астронавт Кен Бауърсокс ще заеме овакантения пост.
В имейл, който Ловерно е изпратил до досегашните си подчинени, се споделя, че той напуща " заради личните си дейности и рисковете, които е поел, с цел да може да се съблюдава периода 2024 година "
Дъг Ловерно пое поста през октомври, с цел да предвожда опитите за реализиране на задача до Луната, която Доналд Тръмп разгласи като предпочитана през 2019 година и даде 5-годишен период за осъществяването ѝ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР