Отговорът на този въпрос може да се получи с елементарна

...
Отговорът на този въпрос може да се получи с елементарна
Коментари Харесай

Вечният въпрос! Кога се "избива" газовата уредба?

Отговорът на този въпрос може да се получи с обикновена аритметика. Първо, би трябвало да уточним, че цените на АГУ-тата са много разнообразни като те зависят от вида мотор. Карбураторните и моноинжекционни мотори могат да се оборудват с най-евтините газови уредби (около 800 лева.).
За колите с инжекционни системи на моторите е нужна по-сложна и респективно по-скъпа газова уредба. При тези АГУ-та има електронен блок за ръководство, газови инжектори и газов изпарител. Тяхната цена надвишава 1 000 лева, като според от марката може да доближи и 1 500 лева

Най-скъпи са системите, които вкарват газта в мотора в течно положение. Те доближават до 5 000 лева Въпросът е за какъв брой време би се изплатила сходна инвестиция. Ясно е, че у нас от край време цената на газта е на половина на тази на бензина. Ако вземем, за колите движещи се на бензин, междинни стойности 2 лв. за литър бензин и един ориентировъчен разход на гориво от 9 на 100 в града и 6 на 100 отвън него, то се получава, че за един километър пробег са ни нужни 15 стотинки.

За колите на газ одобряваме цена за литър от един лев и разход (малко по-висок) от 10 градско и 7 извънградско. Цената на километър излиза 8.5 стотинки. Така, в случай че изминавате приблизително по 5 000 км на година, то ще спестявате по 275 лева в случай че карате на газ. За годишен пробег от 10 000, разликата е 550 лева в интерес на газта, при 15 000 км тя е 825 лева, а при 20 000 кми - 1 100 лева Така, че сами можете да прецените каква газова уредба за какъв брой време ще се " избие ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР