Отглеждането на марихуана в България не се легализира. Това заявиха

...
Отглеждането на марихуана в България не се легализира. Това заявиха
Коментари Харесай

Не, не легализират отглеждането на марихуана

Отглеждането на марихуана в България не се легализира. Това обявиха за OFFNews от Министрерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) във връзка изявления, твърдящи противоположното.

Откъде идва обаче разминаването?

Агроминистерството в действителност пусна план на нова разпоредба, регламентираща развъждането на коноп. Тя обаче единствено се синхронизира с евродирективите и на процедура преповтаря изиквания, които у нас са в действие още от 2001 година Въпросната разпоредба на МЗХГ регламентира развъждането на канабис за аграрни цели - фураж, влакно и т. н., само че единствено за сортове със наличие на психотропната съставна част тетрахидроканабинол под 0,2 тегловни %. Тази " трева " просто не става за пушене.

И сега у нас площите с канабис от утвърдените сортове са над 1000 декара всяка година.

Земеделските производители, които създават тази просвета подлежат на непоколебим надзор. Те подават заявки в агроведомството, получават позволения за засетите площи и се уведомява Министерство на вътрешните работи.

Съдържанието на психотропната съставна част предстои на надзор. В случай че тетрахидроканабинолът е над 0,2 тегловни %, създадените количества се изземват и унищожават.

Отглеждането на марихуана за каквито и да е други цели - козметични, медицински или за персонална приложимост остава неразрешено. Същото важи и за вносът и износът на семена и листна маса от растението. Изключения се позволяват за дребни количества за научноизследователски цели, гласи Законът за надзор върху наркотичните субстанции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР