Отдавна не е тайна, че продажбите на музика, записана върху

...
Отдавна не е тайна, че продажбите на музика, записана върху
Коментари Харесай

Магнетофонът се завръща

Отдавна не е загадка, че продажбите на музика, записана върху грамофонни плочи, не са били толкоз високи от десетилетия. Дори недолюбваните касетофони още веднъж се връщат към живот поради някои милениали, които се обръщат към аналоговата музика, написа Bloomberg.

Но за първи път от над две десетилетия немска компания съживяват един от главните формати: магнетофоните.

Roland Schneider Precision Engineering, основана в Дюселдорф, сподели четири магнетофона - технология, която доминираше професионалния звукозапис през по-голямата част от 20 век, а през днешния ден се радва на нова известност измежду аудиофилите и даже някои музиканти - като Лейди Гага.

Прекрасно изглеждащите машини ще се продават на цени от към 9 500 евро за най-базовата версия до към 24 000 евро за върховия модел, който включва три мотора, система за музикална обработка и странични панели от орехово дървово.

" Дигиталните формати са страхотни, само че да почувстваш музиката изисква повече от това да пуснеш един файл ", споделя Роналд Шнайдер, дизайнер на машината. " Когато стане въпрос за качество на записа, нищо друго в аналоговия свят не може да ви прати толкоз покрай чувството от звукозаписното студио като магнетофона ".

 Снимка 355654
Източник:

Шнайдер, който е произвеждал и висококачествени грамофони, часовници и други, е прекарал шест години в разработка на новите магнетофони. Вече е получил над 80 поръчки за доставка от компании в Съединени американски щати, Хонконг, Дубай и други.

От края на 40-те години на предишния век до края на 90-те, когато цифровите технологии превзеха музикалния свят. Днес повече хора са виждали Ума Търман в " Pulp Fiction " да слуша " Girl, You " ll be a Woman Soon " на магнетофон, в сравнение с са виждали такова устройство онлайн.

И въпреки всичко има възходящ интерес към музика, която звучи не звучи толкоз " изкуствено " и необикновено съвършено без никакви недостатъци. Затова голям брой студия изтупват прахта от остарялото аналогово съоръжение и музикантите преоткриват остарелия метод, по който се е правела музика. Лейди Гага, Раян Адамс и Блек Кийс са единствено няколко от артистите, които в последните години записваха на ролки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР