Отдавна компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов най-нагло излъга жените,

...
Отдавна компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов най-нагло излъга жените,
Коментари Харесай

ГАВРА в Narod.bg: Кметът на Пазарджик Тодор Попов излъга с пари за инвитро, семейства потъват с бързи кредити, за да имат деца

Отдавна компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов най-нагло излъга дамите, записани в стратегия „ Инвитро “ към Общината, че ще получат по 3000 лв. помощ за процедурата, с цел да имат деца. Поставени на колене, фамилиите са принудени да взимат непостижими бързи заеми, с цел да имат вяра, че ще станат родители, сигнализира източник на Narod.bg от града край Марица.

Има комисия в община Пазарджик, наречена „ Инвитро “, която подкрепя двойки с по 3000 лева на база фактури, които са показали за дадените процедури, защото цялото инвитро е към 20 000 лв..

Комисията е одобрила към този момент над 15 двойки, които са спазили всички правила на Общинския съвет – подготвили документите и са ги свалили в счетоводството, с цел да ги изплатят. Максималния период е 3 месеца за погашение, само че има случаи на двойки от декември предходната година и по огромната част януари и март тази година, които още си чакат помощта, изясни нашият източник.

На последната сесия в края на предишния месец кметът Тошко Попов го нямаше на сесията, той съвсем и не идва, та ангажимент да се заплати поеха финансистът на общината Георги Гайдаров и зам.-кметът Петър Петров,че най -късно до 3 юли 2023-а парите на тези двойки ще бъдат платени.

Но до ден-днешен заплащане няма, а процедурите вървят и някои двойки са стигнали до такава степен да теглят бързи заеми, с цел да могат да създадат всичко допустимо да си имат деца.

В същото време се харчат пари за всевъзможни екзотични прищевки на кмета, който вандалства на върха в Общината към този момент три мандата.

Срещу измамата на властимащите от екипа на кмета скочи и общинският консултант Благо Солов, ето какво написа във фейсбук:

 Колажът е оповестен на стената на общинаря във фейсбук

Тодоре, това, което правиш, е грозно.

Много грозно!

Как може да не платиш навръх майките и фамилиите, за които програмата за инвитро на Община Пазарджик е единственият късмет да станат родители?!

Общинският съвет е приел за това специфична Наредба и са планувани общински средства, които не могат да бъдат харчени от теб за нищо друго.

Ти обаче ги изхарчи. Посегна и на тях.

Специализираната комисия, в която вземам участие и аз, е одобрила всички претенденти и е взела решение да се заплати по 3000 лева на утвърдена двойка.

Всичко, което трябваше да направиш ТИ, беше да платиш тези утвърдените суми от бюджета.

За тези хора тази сума е доста значима. Някои от тях са изтеглили бързи заеми, с цел да не изтърван подобаващия миг за здравната процедура, тъй като са разчитали на коректността на Общината.

ТИ ги излъга, Тодоре.

Реклама

Защо не им плащаш, откакто ни баламосваш, че Общината е в цветущо финансово положение?!

Защо заместникът ти Петър Петров и основният финансист Георги Гайдаров поеха ангажимент пред целия Общински съвет, че фамилиите ще си получат забавените с повече от 6 месеца  заплащания, а ТИ, ТОДОРЕ, не пожела да го изпълниш?

Защо има пари и харчиш с необятни пръсти за всяка твоя измислица, която се надяваш да ти донесе 2-3 гласа на изборите за кмет, а тъкмо за очакванията на майките няма пари?

Защо бе, Тодоре?

Защото на теб ти е необятно към врата и не ти пука за тъгата на хората?

Криеш се и мълчиш.

Бягаш от неуместните въпроси.

Спокойно, Тодоре. Няма да те запитвам по какъв начин твоите деца се изучиха в скъпи колежи и университети по света и с какви пари го направи. Да са ти живи и здрави.

Няма да те запитвам и за какво има пари за жилища, коли, скъпи часовници и дрешки на теб и твоите дами и любовници.

За тия работи ще те питат в прокуратурата някой ден.

За „ непознатите “ деца ми е думата, Тодоре.

За тия, които нямат баща кмет.

Не съзнаваш ли какъв брой е грозно и нечовешко това, което правиш? …. Или поради властта, парите  и едни други неща си изгубил всичко човешко в себе си?

Майките се опасяват да те попитат.

Неродените деца не могат да те попитат.

Това обаче не значи, че няма да отговаряш.

Обещавам ти го!, приключва постът на Благо Солов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР