Отдавна е известно, че музиката оказва силно влияние върху нашите

...
Отдавна е известно, че музиката оказва силно влияние върху нашите
Коментари Харесай

Слушането на любимата музика намалява интензивността и нивата на болка

Отдавна е известно, че музиката оказва мощно въздействие върху нашите страсти, само че последните проучвания сочат, че тя също е в положение да понижи и възприемането на болката.

Изследване, извършено от канадски учени от Лабораторията за болежка в университета Макгил, откри, че слушането на обичаната ни музика може доста да понижи интензивността и неприятните чувства на болката.

В хода на научното проучване участниците получават леко мъчителни топлинни стимулации върху вътрешната повърхнина на предмишницата, до момента в който слушат разнообразни типове музика. Изследователите желаят да дефинират коя музика е най-ефективна за понижаване на чувството за болежка.

Резултатите демонстрират, че когато участниците слушат обичаната си музика, интензивността на болката и дискомфортът доста понижават спрямо контролните звукови записи или тишината. Непозната релаксираща музика обаче не оказва същия резултат.

Дариус Валевичус, докторант в Университета в Монреал и един от откривателите, участващи в работата, разяснява: " Ние показахме, че обичаната музика, определена от участниците в проучването, оказва доста по-голямо въздействие...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР