Отдаването под наем на чадър и шезлонги задължително в комплект

...
Отдаването под наем на чадър и шезлонги задължително в комплект
Коментари Харесай

Руменова: Задължителното отдаване на чадър и шезлонги в комплект е нелоялна търговска практика

Отдаването чартърен на чадър и шезлонги наложително в комплект е нелоялна процедура. Това разяснява пред Дарик радио Габриела Руменова, основателка на онлайн платформата „ Ние, потребителите ”.

По Закона за отбрана на потребителите глобите за тази нелоялна комерсиална процедура могат да доближат до 50-70 хиляди лв..

Потребителят би трябвало да има избор при използването на чадър и шезлонги, разяснява пред Дарик Габриела Руменова. Най-често търговците оферират комплект от чадър с два шезлонга или по-голям чадър с четири шезлонга, което е потвърдена нелоялна процедура. По думите ѝ, отдаването на тези плажни такъми в комплект основава неудобства на почиващите.

Съветът на Руменова е потребителите да се осведомят авансово дали могат да наемат нужната от тях композиция.

Руменова посочи, че има доста места с опция за настрана наемане на продуктите, само че има и такива, на които на табели авансово е посочено, че наематът е за комплект. Срещат се и табели с обозначени цени за всеки обособен продукт, само че най-после се оказва, че е допустимо да се наеме единствено избрана от концесионера композиция.

Контролният орган е Комисията за отбрана на потребителите, към нея потребителите могат да подават сигнали. Така нелоялната процедура ще бъде прекратена при съответния търговец.

Габриела Руменова изясни, че потребителите би трябвало да внимават и при оповестяването на цените за обособените артикули по Черноморието.

Честна нелоялна процедура се среща при търговците на плодове. Тя даде образец със сергия, на която за някои от плодовете цените са в грамове, на други в кг, а на трети въобще липсва обозначена такава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР