Отдаването на имот под наем е с добра доходност през

...
Отдаването на имот под наем е с добра доходност през
Коментари Харесай

Под наем в София: Ето какво се предлага и субективен ли е луксът

Отдаването на парцел чартърен е с добра рентабилност през последните години. Наемните цени са от голяма важност и когато се преценя дали има изкуствено повишение на цените или по този начин наречения "имотен балон ". Днес можем да бъдем спокойни, тъй като цените за наем на жилищен парцел са в рационални граници. Тъй като най-силен е пазарът на жилищни парцели чартърен в София, ще създадем къс разбор на това, което се предлага сега.
Независимо, че за наемодателите е доста по-лесно и със доста по-малък риск от отрицателни последици да отдават необзаведено жилище, в платформата за разгласи доминират най-вече обзаведени жилища – 94% от всичките разгласи за наем на жилище в София. Търсенето на по-нови жилища дефинира и предлагането на такива в здания ново строителство – съвсем 42% от обявите за наем, а единствено 5% са предложенията за жилища в панелни блокове. Като първокласни наемодателите дефинират 31% от жилищата чартърен, само че това е много субективно и по-скоро демонстрира, че жилището не е обзаведено със остарели мебели и на банята е изработен ремонт.
Много рядко зад определението "лукс " се крие същински подобен, тъй като това значи по-голяма повърхност, първокласни общи елементи, централно местонахождение, високо качество на строителството, гараж, висок клас обзавеждане и съоръжение и още доста значими елементи, които могат да се открият най-вече в къщи отвън София. Проблемът с неналичието тук-там за паркиране в София може да се види и в препоръчаните разгласи за жилище чартърен. С обезпечено паркомясто се оферират единствено 22% от жилищата.
И това не всеки път значи в действителност обезпечено място, а по-скоро е опция да се паркира гратис на улицата. А по-малко от 1% са наемодателите, които биха позволили домакински любим в парцела, който отдават. Най-много разгласи за жилища чартърен има от централните квартали на столицата – 46%. В Студентски град по това време на годината няма огромно предложение – единствено 5% от обявите за наем са от този квартал. Толкова са и обявите от целия комплекс "Младост ".
Привлекателните и определяни като "баровски " региони в полите на Природен парк Витоша също не генерират доста разгласи за наеми на жилища. С обявите не се удостоверява и теорията, че българинът избира да живее покрай огромния град, само че в къща с двор. Обявите за наемане на къщи в околните до София села са по-малко от половин %. Това може и да е знак, че при избор да се живее в къща, се избира да е в лична, а не наета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР