Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават

...
Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават
Коментари Харесай

Нинова официално влезе в битката за председател на БСП

Отчетно-изборната акция е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат единствено 8. Дотук има 52-ма души номинирани за ръководител на партията. На 6-ти, в четвъртък, изтича срокът, в който номинираните би трябвало да подадат документи дали се кандидатират, или не. Днес аз депозирам своите документи и се кандидатирам за директен избор за ръководител. От 12-ти август по нашите правила излизам в предизборна акция.
Това съобщи на брифинг Корнелия Нинова. Стана ясно, че тя дава своите пълномощия на зам.-председателя Владимир Москов, седми мандат кмет на Гоце Делчев.

До този миг петима души публично са декларирали, че ще се впуснат в борбата за директен избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Това са Галина Василева, Перник, Ирина Михайлова, Перник, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

" В последните четири години имаше приятели, които ме подлагаха на критика и персонално, и за работата ми, и за политиката на Българска социалистическа партия. Тези обществени рецензии вредяха на облика на партията и мисля, че е време да затворим тази страница на обществено опълчване. Най-добрият метод това да се случи следва на 12-ти, когато е директният избор. Затова приканвам тъй наречените „ вътрешна съпротива “, която има друго мнение за пътя на Българска социалистическа партия и за метод на правене на политика, което почитам, да решим този спор по единствения либерален метод – директния избор. Другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за ръководител, ги приканвам да излязат с различна стратегия, да се явят пред партията и – каквото народът реши ", уточни Нинова и добави:

" Към всички претенденти, които ще се заявят до 6-ти, се обръщам с благопожелание за съдържателна и красива акция. На социалистите – за пръв път имаме право, всеки социалист, да гласоподава директно за ръководител на партията. Нека покажем, че сме зрели за този най-демократичен метод на избор, да покажем висока интензивност, чист избор и свободно мнение при избора на ръководител на Българска социалистическа партия ", разяснява Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР