Отчаяни фермери са готови да носят свинско месо от близо

...
Отчаяни фермери са готови да носят свинско месо от близо
Коментари Харесай

Фермери ни носят пържолите за Коледа до вратата

Отчаяни фермери са подготвени да носят свинско месо от близо 400 км до адрес в Пловдивско единствено и единствено да спасят бизнеса си и да запазят служащите. От няколко дни кметовете на общини край Пловдив получават писма от свинекомплекси с молба да им намерят кандидат-клиенти. Един от тях е Вихрен Димитров, изпълнителен шеф на " Свинекомплекс Голямо Враново Инвест " АД в община Сливо поле, край Русе. Той е разпратил писмо, което звучи като вик за помощ, до кметовете на всичките 266 общини в страната. В това до кмета на " Родопи " Пламен Михайлов фермерът моли за подпомагане, като предлага доставка на трупно българско свинско месо на цена 4,80 лева с Данък добавена стойност на кг. По този метод ще се съкрати комерсиалната верига, която прави месото скъпо за крайния консуматор, а в това време обрича производителите на банкрут.



" Спасението на българското свиневъдство е и във Вашите ръце! Изправени сме пред всеобщи банкрути и пред угрозата да оставим хиляди хора на улицата, без работа. За да можем да спасим българското свиневъдство и с цел да могат жителите на нашата татковина да употребяват същинско и здравословно месо, ви умоляваме да уведомите всички поданици на вашата община, че ние, свиневъдите на България, сме в положение да доставим до всяка точка на страната българско свинско трупно месо на цени от 4,80 лева с Данък добавена стойност на кг. Нека кметовете на обитаемоте места изготвят описи на искащите жители ", се споделя в писмото.

" Наистина сме сложени в обстановка на оцеляване, а писмото ни звучи като вик за помощ. Това не е комерсиална интервенция, а го вършим, с цел да спасим фермите и работната ръка ", изясни пред " Марица " Вихрен Димитров. И добави, че в Европейски Съюз има свръхпроизводство на свинско месо. След като Китай затвори границите си, в Германия има голямо количество месо, а локалните фермери са принудени да оцеляват и поради високата цена на зърното, което от 250 лева за звук скочи на 500 лева за звук. Димитров е безапелационен, че имат логистика и доставка на прясно месо с всички нужни документи за качество, от Северна България до Пловдивско не е проблем за свинекомплекса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР