Отбраната и националната сигурност са слаба точка на това управление,

...
Отбраната и националната сигурност са слаба точка на това управление,
Коментари Харесай

Николай Свинаров: Смешно е да се държи кабинет на 5 месеца отговорен за несвършеното за 40 години

„ Отбраната и националната сигурност са слаба точка на това ръководство, наподобява и на цяла Европа, която не е очаквала сходни военни дейности и на север, и на юг, от България. Европа не е очаквала да има такова разцепление и такава липса на решителност измежду водачите на европейските страни. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ някогашният министър на защитата Николай Свинаров.
Смешно е на едно държавно управление, което ръководи България от 5 месеца, да се търси отговорност за несвършена работа през последните 40 години.
Николай Свинаров, някогашен министър на защитата

„ Част от вносителите на вота са управлявали в този интервал и не могат да се похвалят с разнообразни триумфи в региона на защитата и сигурността “, акцентира Свинаров.

По думите му казусът е чисто политически, както при всеки един избор на съмнение.

Той уточни, че част от вносителите на вота против кабинета не престават да дефинират страните членки на Алианса като непознати страни, а в същото време „ изпитват една благосклонност към Русия и си мислят, че българският народен интерес е еднакъв на съветския , което няма по какъв начин бъде обяснено, в случай, че сме членове на НАТО от близо 20 години “.

„ Българските военнослужещи учат, работят и работят в едни доста неприятни условия. Не в по-добро състояние са районните ръководства на Министерство на вътрешните работи “, разяснява още той.
Трябва да намерим по какъв начин да бъдем съответни сътрудници в границите на НАТО и Европейски Съюз в областта на сигурността и защитата.
Николай Свинаров, някогашен министър на защитата

„ Второ, би трябвало да имаме национална тактика за създаване на българската войска и нейното превъоръжаване. Трето, би трябвало да се отделят несъмнено доста средства “, добави някогашният министър на защитата.

„ Ако България мисли за защита и сигурност, не би трябвало да мисли за избор на съмнение, а би трябвало да мисли за един целеви заем , с цел да може да направи своето превъоръжаване за 2-3, а не за 20 години. Това е от значително значение, с оглед динамичността на процесите в Европа и света “, разяснява той.

„ Един заем от 4-5 милиарда ще ни даде опция да съкратим най-малко тройно периодите за рационализация на българската войска “, счита Свинаров.

Според него актуалното ръководство би трябвало да изкара целия си мандат .

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР