Отборите от трите дивизии под Висшата лига в Англия са

...
Отборите от трите дивизии под Висшата лига в Англия са
Коментари Харесай

Долните дивизии в Англия с най-добра посещаемост от 60 години насам

Отборите от трите дивизии под Висшата лига в Англия са записали най-хубава посещаемост по стадионите от 1959-та година насам. Общо 18.3 милиони души са гледали мачовете на професионалните отбори на Острова от Чемпиъншип, Първа и Втора лига през този сезон, което е най-вече от 60 години насам. Лигата е записала нарастване на феновете с 1.6 % спрямо предишния сезон, като за трета поредна година броят на феновете доближава границата от 18 милиона.

Най-посетеният мач в долните дивизии е домакинският дуел на Съндърланд с Брадфорд на Боксинг Дей, който е бил следен онлайн от 46 039 души, а “черните котки ” са минали границата от 40 хиляди фенове и в срещата с Портсмут предишния месец. С най-висока посещаемост в Чемпиъншип е отборът на Лийдс със междинен брой 37 004 почитатели на мач. Домакинските мачове на Астън Вила са събрали приблизително по 36 026 души на мача, а Дарби Каунти – 32 055. В четвъртото британско равнище – Втора лига, най-посетеният мач е този сред МК Донс и Мансфийлд, изгледан онлайн от 20 718 души.

Като допълнение 85 021 фенове са изгледали финала на шампионата Чекатрейд Трофи сред тимовете на Портсмут и Съндърланд на “Уембли ” през март. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР