Отборите на Ювентус и Аталанта сътвориха истинско голово шоу в

...
Отборите на Ювентус и Аталанта сътвориха истинско голово шоу в
Коментари Харесай

Шест гола и два обрата не се оказаха достатъчни за победител в сблъсъка Ювентус - Аталанта

Отборите на Ювентус и Аталанта сътвориха същинско голово шоу в късния неделен дуел от програмата на Серия " А ". Съперничеството в Торино беше белязано от шест гола и два обрата, с цел да приключи при трагичното 3:3. Силен мач за домакините направи Анхел Ди Мария, който изпъкна с гол от дузпа и асистенция. Две попадения и голов пас пък направи Адемола Лукман от състава на гостите.

Двубоят беше първи след тежкото наказване и отнемането на точки от актива на " Старата госпожа ". Така възпитаниците на Макс Алегри към този момент са девети с 23 пункта. Аталанта е на две точки от зона " Шампионска лига ".
 Салернитана - Наполи 0:2 в Серия А
Наполи усили преднината си на върха в Серия А

" Небесносините " са с актив от 50 точки

Зрелището в Торино започва рано, още в петата минута, когато гостите от Бергамо поведоха с 0:1. " Нерадзурите " подхванаха бърза офанзива през центъра, а Жереми Бога продължи за Адемола Лукман. Националът на Нигерия си отвори кулоар за пукотевица и шутира в близкия ъгъл на Шчесни. Полякът не се намеси безапелационно и остави топката да влезе в неговата врата.
 Снимка 603369
Източник:

В 25-ата минута, след консултация с ВАР, реферът Маринели отсъди дузпа за нарушаване на Едерсон против Фаджиоли. С наказателния удар се зае Анхел Ди Мария, който резервира хладнокръвие и преодоля сънародника си Мусо.

Пълният поврат на " Алианц Стейдиъм " беше реалност девет по-късно. Лукман прекали с финтовете и кълбото му беше отнето. Оттам Ди Мария доста технично обезпечи кулоар за центриране на Фаджиоли, който от своя страна откри по допустимо най-хубавия метод Аркадиуш Милик. Полякът връхлетя на кълбото и мощен шут от зоната на дузпата матира бергамаските за 2:1.
 Снимка 603370
Източник:

Но вторият цялостен поврат се задаваше... Веднага след подновяването на играта Аталанта направи 2:2. Възпитаниците на Гасперини направиха отлична триходова композиция, а Лукман включи в екшъна пускащия се от фланга Маеле. Датчанинът стреля елегантно по земя, с цел да възвърне паритета.

Адемола Лукман не спря да впечатлява с изявите си по терена. Именно той имаше основната заслуга резултатът да стане 2:3 в 53-ата минута. Макар и единствено 174 сантиметра, роденият в Лондон халф остана непокрит след центриране на Бога и с глава доста майсторски насочи в незащитената от Шчесни зона.
 Антов запаса при тъждество на Монца
Антов запаса при тъждество на Монца

Със Сасуоло

От Ювентус не бяха споделили последната си дума в този дуел. Съставът на Макс Алегри откри сили да направи 3:3 в 65-ата. Опитният Данило показва за какво носи капитанската лента на " Старата госпожа ", откакто се разписа с мощен шут след свободен удар.

Няколко офанзиви по-късно можеше да има и нова смяна на резултата. Рафаел Толой се оказа най-съобразителен при меле в полето на Юве, но този път Шчесни беше на позиция и блесна с уверено избавяне.
 Снимка 603367
Източник:

В оставащите мигове от футболното съревнование " бианконерите " крепко натиснаха своя противник. Куадрадо и Адриен Рабио обаче не съумяха да сътворят следващата смяна на резултата в този вманиачен мач.

В идващия кръг Аталанта ще се изправи против закъсалия Сампдория. Ювентус приема на собствен терен Монца.
 Специя - Рома 0:2 в мач от Серия
Рома взе предстоящи три точки против Специя, замениха Петко Христов на почивката

" Вълците " са в серия от пет следващи мача без поражение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР