Отборите на ЦСКА и Левски отново не успяха да излъчат

...
Отборите на ЦСКА и Левски отново не успяха да излъчат
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски отново разочароваха в посредствено дерби

Отборите на ЦСКА и Левски още веднъж не съумяха да излъчат победител в дербито от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата от плейофите в елита приключи при резултат 0:0, като головите благоприятни условия в мача несъмнено не изобилстваха.

По положителните шансове за гол в дуела бяха в интерес на „ червените”, които по този начин и не съумяха да завладяват вратата на Николай Михайлов. Гол на Маурисио Гарсес през втората част бе вярно анулиран поради засада, а най-чистата опция за гол в дуела пропиля Жеферсон в продължението на дуела на стадион „ Васил Левски”. През първта част двата отбора не съумяха да насочат нито един прецизен удар в рамката на вратата.

С оглед на резултата през днешния ден, с изключение на на процедура, „ червените” съвсем изгубиха и всички математически шансове за купата.

Лудогорец може да бъде коронован за първенец на България още довечера. Това ще се случи, в случай че разградчани завоюват най-малко една точка при семейството си на Славия в Разград.

Двубоят на националния стадион „ Васил Левски” стартира много равностойно, като в първите няколко минути играта се водеше най-вече в центъра на терена, където нито един от двата отбора не съумя да вземе превес. Едва в 8-ата минута на срещата пристигна първия корнер в мача, който бе в интерес на ЦСКА. След осъществяването му обаче, домакините не съумяха да се възползват и защитата на Левски се оправи с лекост.

След втория ъглов удар в мача, който още веднъж бе в интерес на домакините, Левски съумя да провежда страхотна контраофанзива, която обаче приключи с разочароващ удар на Уелтън отдясно. Крилото на „ сините” с лекост надбяга Брадли Мазику, само че изстрелът му бе извънредно неакуратен.

Постепенно отборът на Левски откри своя темп и провежда няколко по-добри офанзиви към вратата на своя съперник, една от които приключи с доста техничен удар на Илиан Стефанов. Той нахлу в наказателното поле отдясно, финтира двама бранители на „ червените” и с левия крайник стреля в далечния ъгъл на вратата, само че топката не попадна в задачата.

Футболистите на Цанко Цветанов продължиха да бъдат малко по-настоятелния отбор на терена, само че все пак „ сините” не съумяха да основат нито едно чисто голово състояние пред Димитър Евримов, като се изключи няколко разбърквания в наказателното поле след разиграване от ъглов удар. От своя страна ЦСКА опитва да изненада Николай Михайлов с отдалечен удар на Греъм Кери, който обаче не съумя да насочи добре топката и тя мина надалеч от вратата.

През първата част двата отбора не съумяха да насочат нито един прецизен удар в очертанията на една от двете порти.

На почивката Алън Пардю направи една смяна в състава си, като на терена се появи Йоан Баи за сметка на Яник-Сони Вилдсхут.

Втората част стартира с ъглов удар в интерес на ЦСКА, само че първата чиста опция след почивката бе в интерес на Левски. Драган Михайлович получи отдясно и центрира доста добре в наказателното поле, където Бари стреля с глава, само че и той не сполучи.

Малко по-късно Илиян Стефанов получи непотребен жълт картон в противниковото наказателно поле, който го вади от реванша за SESAME Купа на България против Лудогорец.

В 57-ата минута на срещата пристигна и първата отлична опция за гол в мача. Тя бе в интерес на ЦСКА. След центриране в наказателното поле, резервата Йоан Баи се пребори за топката отляво и пусна пас към Греъм Кери. Атакуващият футболист на „ червените” стреля с левия крайник по диагонала, само че Ники Михайлов работи авторитетно и с ръка съумя да избие в ъглов удар.

Пет минути по-късно Левски провежда добра офанзива, при която Билал Бари бе изведен зад отбраната на ЦСКА, само че поведе дълго топката и разреши на Евтимов да реагира и да избие коженото кълбо от краката му. Уелтън също имаше добър късмет, само че слабият му удар не затрудни Евтимов.

В 72-ата минута Маурисио Гарсес съумя да насочи топката в мрежата на Николай Михайлов, само че нападателят на ЦСКА бе в очевидна засада и голът бе вярно анулиран. Още при изстрела на Гарсес, футболистите на Левски бяха спрели да играят.

В 84-ата минута още веднъж Гарсес се озова на прелестна позиция, откакто бе изведен зад защитата на Левски. Ударът на нападателя обаче още веднъж не попадна в задачата.

В продължението на мача Жеферсон пропусна най-чистото състояние в мача. Варела центрира в наказателното поле, където халфът на символичните домакини надскочи всички и стреля с глава, само че топката мина на сантиметри от напречната греда на вратата. Това бе и последният акцент в срещата на „ Васил Левски”, преди основният рефер да даде финален съдийски сигнал.

FT • • • •

Стадион: „ Васил Левски”, София

Рефер: Георги Кабаков, Пловдив

ЦСКА : 25 Димитър Евтимов, 19 Иван Турицов, 4 Мено Кох, 21 Амос Юга, 18 Брадли Мазику, 3 Жеферсон, 24 Карло Мухар, 8 Греъм Кери (5 Федерико Варела 74'), 27 Маурисио Гарсес (10 Георги Йомов), 30 Яник Вилдсхут (7 Йоан Баи 46'), 9 Жорди Кайседо (14 Калоян Кръстев)

Резерви: 1 Густаво Бусато, 15 Тибо Вион, 29 Томас Лам

Старши треньор: Алън Пардю

Левски : 13 Николай Михайлов, 5 Ван дер Каап, 6 Цунами, 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън, 19 Билал Бари, 23 Сонко Сундберг, 30 Филип Кръстев, 88 Марин Петков (22 Патрик-Габриел Галчев), 91 Драган Михайлович

Резерви: 1 Пламен Андреев, 4 Иван Горанов, 10 Радослав Цонев,, 34 Димитър Андонов, 39 Васил Димитров, 71 Антоан Стоянов

Старши треньор: Цанко Цветанов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР