Отборите на Рома и Фейенорд (Ротердам) ще определят първият носител

...
Отборите на Рома и Фейенорд (Ротердам) ще определят първият носител
Коментари Харесай

Рома – Фейенорд е финалът в дебютното издание на Лигата на конференциите

Отборите на Рома и Фейенорд (Ротердам) ще дефинират първият притежател на трофея в новосформирания шампионата на УЕФА - Лига на конференциите.

Това стана факт, откакто " римските вълци " реализираха минимална победа с 1:0 при семейството си на Лестър в мач-реванш от полуфиналите на конкуренцията. В воин за състава на Жозе Моуриньо се трансформира Тами Ейбрахам, който означи единственото попадение на митичния " Олимпико ". Това се случи в 11-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Пелегрини центрира от ъглов удар в наказателното поле на " лисиците, а британският национал бе оставен непокрит и от близка отдалеченост с глава се разписа за 1:0. Рома продължава напред към финалния конфликт с общ резултат 2:1 от двете срещи с Лестър.

В другия реванш от полуфиналите Фейенорд и Олимпик Марсилия приключиха при резултат 0:0 и по този метод отборът от Ротердам се класира за финала в Тирана с общ резултат от двете срещи 3:2 в интерес на нидерландският отбор. За последно селекцията на Арне Слот игра европейски край през далечната 2002 година, когато надигра Борусия (Дортмунд) с 3:2 на своя " Де Кауп " във финала за Купата на УЕФА, който е предшественикът на Лига Европа.

Рома и Фейеноорд ще дефинират първенеца на дебютното издание на Лигата на конференциите в сряда, 25 май, от 22 часа на стадион " Еър Албания " в Тирана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР