Отборите на Португалия и Мексико се класираха за полуфиналите на

...
Отборите на Португалия и Мексико се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Португалия и Мексико на полуфинал за Купата на конфедерациите

Отборите на Португалия и Мексико се класираха за полуфиналите на шампионата за купата на Конфедерациите.
В последни срещи от група " А " Португалия се наложи с 4:0 над новобранеца Нова Зеландия, до момента в който Мексико се наложи над домакина на конкуренцията Русия с 2:1.

В Казан Русия се нуждаеше от наложителен триумф над Мексико, с цел да си обезпечи място на полуфилите и Алкесандър Самедов даде очаквания на почитателите на отбора, че това може да се случи, откакто в 25-ата минута откри резултата с удар с левия крайник.

Само 5 минути по-късно обаче Мексико изравни. Центриране в наказателното поле бе засечено от централния защиник Нестор Араухо, който опита да смъкна топката с глава към собствен съотборник, само че вместно това я прави в мрежата на Акинфеев за 1:1.

Мексико продължи да бъде по-състоятелният отбор на терена и стигна до втори гол в 52-рата минута, въпреки и той още веднъж да падна с огромна доза шанс. Бранител на мексиканците почисти топката надълбоко в половината на руснаците, където неориентирани дейности на отбраната и неразчетено излизане на Акинфеев разрешиха на Ървинг Лосано първи да доближи до топката и с глава от границата на наказателното поле да я прати в мрежата за 2:1.

В 68-мата минута руснаците останаха с човек по-малко, откакто Юрий Жирков получи червен картон за удар с лакът в лицето на неприятелски играч.

В същото време в Санкт Петербург Португалия се оправи безпроблемно с Нова Зеландия с 4:0 и завоюва първото място в групата.

Още до почивката европейските първенци си осигуриха удобен задатък от 2:0 с голове на Кристиано Роналдо от дузпа в 33-ата минута и Бернардо Силва 4 минути по-късно.

В последните 10 минути на срещата Адриен Силва и Нани оформиха крайния резултат.

Kласиране в група " А ":

1. Португалия 3 2 1 0 7:2 7 точки
2. Мексико 3 2 1 0 6:4 7
3. Русия 3 1 0 2 3:3 3
4. Нова Зеландия 3 0 0 3 1:8 0
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР