Отборите на Португалия и Испания фиксираха равенство 3:3 в зрелищно

...
Отборите на Португалия и Испания фиксираха равенство 3:3 в зрелищно
Коментари Харесай

Роналдо осигури точка за Португалия в иберийското дерби с Испания


Отборите на Португалия и Испания фиксираха тъждество 3:3 в зрелищно иберийско дерби от група В на Световното състезание в Русия. Мачът се игра на стадион "Фищ" в Сочи преди близо 44 000 фенове.

Кристиано Роналдо вкара и трите гола за португалците, а Диего Коста бе прецизен два пъти за Испания.

Роналдо в 4-ата минута даде преднина на символичните домакини с гол от дузпа, която бе отсъдена за нарушаване против самия него от страна на Начо. Роналдо бе безмилостен от бялата точка и Португалия поведе рано в иберийското дерби.

Първият късмет за испанците в дуела бе в 10-ата минута - след безредие в португалското наказателно поле топката попадна в непокрития Давид Силва, който от 12 метра стреля над напречната греда. В 23-ата Диего Коста съумя да възвърне равенството, откакто със серия от финтове преодоля съпротивата на двама португалски бранители и майсторски прати топката в мрежата на Руи Патрисио. В 35-ата минута удар на Андрес Иниеста мина застрашително покрай страничната греда на португалците и резултатът остана неизменен. Испания доминираше в тези минути, само че в края на полувремето Португалия нанесе нов удар и след изстрел на Роналдо от границата на наказателното поле Давид Де Хеа реагира доста нескопосано и не съумя да улови топката.

Роналдо стана четвъртият състезател във футболната история, който съумява да се разпише на четири Световни шампионати (2006, 2010, 2014, 2018). Досега това бяха правили единствено Уве Зелер, Мирослав Клозе и Пеле.

В 54-ата минута опитният бразилец с испански паспорт Диего Коста още веднъж бе на точното място и след подаване на Серхио Бускетс оплете топката в мрежата на Патрисио за повторно в мача.

Само четири минути по-късно Ла Фурия за първи път поведе в срещата с гол на бранителя Начо, който след продължителна офанзива на испанците стреля от въздуха отвън пеналта, топката се отклони от гредата и влезе във вратата на противника. Начо по този метод се реваншира за грешката си при започване на мача, когато спря непозволено Роналдо.

Неговият гол не бе финален в срещата и Роналдо две минути преди края на постоянното време съумя да изравни с превъзходен гол от директен свободен удар.

Така в Сочи два от кандидатите за купата на Мондиала не съумяха да се победят. Испания в навечерието на шампионата в Русия смени треньора си и игра за първи път под управлението на Фернандо Йеро.

Диего Коста в този мач пък осъществя първите си попадения на международни финали, а този на Начо бе първи за него с националната фланелка.

Испания и Португалия се срещнаха за повторно на Световно състезание след дуела им от 1/8 финалите на Мондиал 2010 в ЮАР, в който Ла Фурия се наложи минимално с 1:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР