Отборите на Панама и Мартиника започнаха с победи първенството по

...
Отборите на Панама и Мартиника започнаха с победи първенството по
Коментари Харесай

Панама и Мартиника започнаха с победи на КОНКАКАФ Голд къп

Отборите на Панама и Мартиника започнаха с победи шампионата по футбол на Северна и Централна Америка, известно с името КОНКАКАФ Голд Къп. В първите срещи от група С Панама се наложи над Коста Рика с 2:1, а Мартиника преодоля със същия резултат тима на Салвадор.

Панама реализира трета поредна победа против съседите си и много по-успешна футболна нация Коста Рика, като доминираше и в по-дълги моменти от срещата.

Те откриха резултата в 22-ата минута, откакто Хосе Фахардо получи ниско центриране от Ерик Дейвис, само че скочи с плонж и с глава насочи топката в мрежата зад вратаря Кевин Чаморо. Фахардо, който пропусна срещата сред двата тима предишния месец от шампионата Лига на Нациите, можеше да удвои преднината на своите 8 минути по-късно, само че този път Чаморо избави с една ръка.

В края на първото полувреме Хосимар Маккуук можеше да изравни, само че пропусна обстановка в наказателното поле.
 Съединени американски щати завоюва Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ
Съединени американски щати завоюва Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ

Янките победиха Канада с 2:0 във финалния мач

Втората част стартира с разменени офанзиви в двете направления, само че в 68-ата минута панамците нанесоха втори удар - още веднъж гол с глава, този път на Хоел Барсенас. Майкъл Мурийо му центрира съвършено, ударът на Барсенас се отби в горната греда и се спря в мрежата на костариканците.

Чак в 91-ата минута Коста Рика върна един гол посредством Аарон Суарес, само че старши треньорът на отбора Луис Суарес е под съществено напрежение и в събота би трябвало да завоюва непременно против Салвадор, в случай че желае отборът му да продължи на четвъртфиналите.

В другата среща тимът на Мартиника нанесе два бързи удара против салвадорците с попадения в границите на 5 минути преди почивката. Партик Бърнър откри резултата в 11-ата минута, а Кеувин Форчън изравни. В интерес на истината, отборът на Салвадор владееше топката цяло второ полувреме, получи и преимущество в числения състав поради аления картон на Джонатан Ривиере.

Отборът на Мартиника се умори доста в последните 20 минути и само вратарят Янис Клементия ги избави със смелите си изяви. Най-напред той отби с една ръка Брайън Хил, а в 83-ата минута избави дузпа, изпълнена от резервата Хайро Енрикес. Салвадор трябваше да получи втора дузпа в 95-ата минута, с цел да може да стигне до гол, този път при точното осъществяване на Брайън Тамакас.

В шампионата КОНКАКАФ Голд Къп вземат участие 16 страни от Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Те са разпределени в четири групи по четири тима и от всяка група към елиминациите не престават първите два в класирането.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР