Отборите на Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен играят при резултат

...
Отборите на Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен играят при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Юнайтед – Байерн 0:1, Магуайър се контузи

Отборите на Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен играят при резултат 0:1 в основен за „ алените дяволи ” мач в Шампионска лига. Кингсли Коман откри резултата в 71-ата минута. Домакините имат потребност от наложителна победа, с цел да запазят шансове за класиране в идната фаза. Това обаче ще зависи и от резултата в другия мач от групата сред Копенхаген и Галатасарай.

Кръг преди края водач и сигурен участник на осминафиналите е отборът на Байерн Мюнхен ( 13 т.), втори е тимът на Копенхаген (5 т.), трети Галатасарай (5 т.) и Манчестър Юнайтед (4 т.)

Футболистите на Ерик Тен Хаг се пробваха да упражнят домашен напън в началните минути, само че макар че владееха топката допълнително време, те не съумяха да затруднят немския пазач. Най-опасен в редиците на домакините бе Антони, който тормозеше защитата на гостите отдясно, а негов удар мина над вратата.

В 10-ата минута Хари Кейн се опита да тормози Онана на вратата на Юнайтед, само че ударът му от границата на наказателното поле не представляваше компликация за стража на „ алените дяволи ”. Малко по-късно, след продължителна офанзива на гостите, Кимих опитва отдалечен шут, само че и той не затрудни Онана, който улови.    

В 20-ата минута пристигна и първият прецизен удар на сметката на Манчестър Юнайтед. Люк Шоу стреля от отдалеченост, само че Нойер боксира топката в корнер.

Двубоят на „ Олд Трафорд ” продължи да се играе в равностойно движение, като нито един от отборите не успяваше да наложи своя жанр на игра и да затрудни съществено противниковия вратар.

Няколко минути преди почивката Хари Магуайър получи контузия и трябваше да бъде сменен наложително, като на негово място се появи ветеранът Джони Еванс.

В оставащото време до края на първата част играта се накъса много, а до нови положения пред двамата вратари по този начин и не се стигна. След много постна продукция през първите 45 минути, разумно двата отбора се отдръпнаха на отмора при резултат 0:0.

Първата добра обстановка за гол след почивката се разкри пред Бруно Фернандеш. Капитанът на „ алените дяволи ” получи малко пред наказателното поле, леко вдясно, овладя и стреля по диагонала, само че прати топката около десния непряк дирек.

Резултатът в мача бе открит в 71-ата минута след многоходова офанзива на гостите, при която Хари Кейн получи на границата на наказателното поле и с едно допиране съумя да изведе Кингсли Коман в пеналтерията. Уан Бисака покри засадата, а за останалия самичък против Онана Коман, не представляваше проблем да се разпише с удар в десния ъгъл на вратата.

LIVE МАН ЮНАЙТЕД – БАЙЕРН М 0:1

0:1 Коман 71'

Манчестър Юнайтед: 24 Онана, 20 Дало, 19 Варан, 5 Магуайър, 23 Шоу, 29 Мактоминей, 4 Амрабат, 21 Антони, 8 Фернандеш, 17 Гарначо, 11 Хойлунд

Старши треньор: Ерик Тен Хаг

Байерн М: 1 Нойер, 40 Мазрауи, 2 Упамекано, 3 Ким, 19 Дейвис, 6 Кимих, 8 Горецка, 11 Коман, 42 Мусиала, 10 Сане, 9 Кейн

Старши треньор: Томас Тухел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР