Отборите на Ливърпул и Саутхемптън играят при резултат 3:0 в мач

...
Отборите на Ливърпул и Саутхемптън играят при резултат 3:0 в мач
Коментари Харесай

Младоците на Ливърпул отвяха и Саутхемптън за ФА Къп

Отборите на Ливърпул и Саутхемптън играят при резултат 3:0 в мач от 5-я кръг на ФА Къп. Резултатът бе открит в 44-ата минута от дебютанта Люис Кумас, а Джейдън Данс удвои за 2:0. Отново Данс се разписа за 3:0 в 87-ата минута. 

Двубоят започва в 22:00 часа на стадион „ Анфийлд ” и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим мача онлайн.

Мачът стартира доста мощно за гостите от Саутхемптън. Само в първите пет минути на срещата, „ светците ” имаха две стопроцентови благоприятни условия, като при едната шансът бе на страната на домакините и топката срещна левия непряк дирек след удар на Сюлеймана. Веднага по-късно пък Келъхър трябваше да се намесва уверено след изстрел на Мара.

Още в 30-ата секунда Саутхемптън съумя да осъществя гол, само че той вярно не бе зачетен поради сериозна засада.

Гостите продължиха съществено да тормозят защитата на „ алените ”, като се наложи стражът на домакините да прави нова сериозна интервенция. Ротуел също имаше опция да обстрелва вратата на Келъхър, само че празненство топката около гредата.

Едва в 21-ата минута Ливърпул стигна до нещо забавно в наказателното поле на Саутхемптън. Коди Гакпо бе изведен добре, само че реши да финтира двама бранители на „ светците ”, вместо да стреля, и сгреши.

В идващите минути играта много се накъса и се води най-вече в центъра на терена. В последните моменти на първото полувреме домакините подвигнаха оборотите и стигнаха до няколко разбърквания в наказателното поле на Саутхемптън.

Харви Елиът имаше страхотна опция, откакто стреля от отдалеченост, само че вратарят на гостите сподели класа и мазета в ъглов удар.

Ливърпул дочака своя миг в предпоследната минута на първото полувреме. Боби Кларк откри Люис Кумас пред наказателното поле, младокът овладя и направи няколко крачки в дясно преди да стреля от границата на пеналта. Топката рикошира в крайник на защитник и остави беззащитен стража на гостите, който потегли в другата посока.

Веднага по-късно Кумас откри Гакпо на комфортна позиция, само че нидерландецът не уцели вратата.

Втората част стартира отличен късмет за Саутхемптън. След офанзива отдясно топката бе центрирана на далечната греда, където Сюлеймана стреля, само че Келъхър избави, а по-късно коженото кълбо рикошира в тялото на Мата и излезе в навън.

Домакините дадоха отговор съвсем незабавно с доста добра многоходова офанзива, при която Коди Гакпо имаше опция да стреля, само че го направи извънредно неопределено.

В 68-ата минута „ светците ” направиха неповторим пропуск. След центриране от ъглов удар, бранителите на домакините не съумяха да изчистят добре топката и тя попадна в Чарлс на далечната греда, където той бе оставен безусловно непокрит. Въпреки че бе единствено на три метра от вратата, Чалрс, който може би не очакваше топката, стреля, само че не уцели рамката на вратата.

В 72-ата минута Ливърпул удвои преднината си след груба неточност в защитата на гостите. След сбъркан пас при изнасянето на топката, тя попадна в Харви Елиът, който изведе резервата Джейдън Данс, а нападателят с лекост трансферира вратаря на „ светците ” за 2:0.

Пет минути преди края на постоянното време Коди Гакпо направи страховит пробив, поемайки топката от личната си половина, пробяга близо петдесет метра и стреля мощно, само че над вратата.

FT ЛИВЪРПУЛ – САУТХЕМПТЪН 3:0

1:0 Кумас 44', 2:0 Данс 72', 3:0 Данс 87'

Ливърпул: Келъхър, Гомес, Ван Дайк, Куанса, Цимикас, Брадли, Кларк, Макконъл, Кумас, Елиът, Гакпо

Мениджър: Юрген Клоп

Саутхемптън: Лумли, Брий, Стивънс, Беднарек, Манинг, Чарлс, Ротуел, Арибо, Едози, Мара, Сюлеймана

Мениджър: Ръсел Мартин
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР