Отборите на Ливърпул и Лийдс Юнайтед играят при резултат 1:1

...
Отборите на Ливърпул и Лийдс Юнайтед играят при резултат 1:1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Лийдс 1:1, натиск на мърсисайдци

Отборите на Ливърпул и Лийдс Юнайтед играят при резултат 1:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Родриго откри резултата в 4-ата минута след неточност в отбраната на Ливърпул. Мохамед Салах върна равенството в 14-ата минута.

/ /

Само 30 секунди бяха нужни на Ливърпул да сътвори нещо рисково. Алисон почисти топката и тя стигна съвсем до наказателното поле на Лийдс, където Мелие излезе, само че не съумя да играе с топката. До кълбото стигна Мохамед Салах, само че съвсем на аутлинията. Египтянинът опита удар от съвсем нулев ъгъл, само че там футболист на гостите почисти с глава от голлинията.

Като от нищото, в 4-та минута неточност в отбраната на мърсисайдци подари гола на Лийдс. Джо Гомез бе с топка в крайници и бе пресиран надълбоко в своята половина. Той върна подаване към Алисон, само че неопределено. Топката попадна в краката на Родриго, който нямаше по какъв начин да сбърка и прати кълбото в опразнената врата.

В 11-ата минута пък Джак Харисън от състава на гостите си опита шанса с изстрел от далечна отдалеченост. Топката обаче прелетя над вратата. В 13-ата минута Дарвин Нунес откри Фирмино със страхотна композиция и го изведе против Мелие. Стражът на гостите обаче бързо затвори дистанцията сред двамата и избави топката.

Само минута по-късно последва центриране от Трент, което бе извънредно рисково. До топката стигна Робъртсън на другия фланг, който върна остро подаване в наказателното поле на Лийдс. Топката попадна на Мохамед Салах, който я прати във вратата на Мелие - 1:1.

Лийдс продължи да поглежда към наказателното поле на Ливърпул. В 20-ата минута последва пробив по десния фланг и центриране, а до него съумя да стигне Арънсън, който стреля. Топката срещна напречната греда. Минута по-късно гостите още веднъж направиха страхотна офанзива, на чийто връх се оказа Джак Харисън. Той си освободи кулоар за изстрел и подобен последва, само че Алисон се намеси превъзходно и избави.

Мохамед Салах бе изведен с прекрасен пас в 31-ата минута. Той обаче не съумя да се измъкне от двама бранителя на гостите, които го затвориха и му лишиха топката. Секунди по-късно Трент откри Дарвин Нунес с прехвърлящо подаване. Уругваецът не съумя да си овладее топката добре и Мелие излезе и се хвърли чисто в краката на нападателя. Топката му бе избита от краката - без гол за Ливърпул.

В 35-ата минута след осъществяване на корнер се стигна до безредие в наказателното поле на Лийдс. Топката бе изчистена, само че тя попадна в краката на Робъртсън, който още веднъж прати центриране, само че на далечната греда, където беше Тиаго. Полузащитникът на мърсисайдци смъкна топката към Дарвин Нунес, който обаче не съумя да насочи удар, тъй като състезател на гостите го изпревари и мазета в нов корнер.

Анди Робъртсън сподели страхотна експедитивност и техника, откакто проби по фланга и мина през няколко футболиста на Лийдс. Той опита центриране, само че топката рикошира от футболист на гостите и мина рисково покрай вратата. Ливърпул натисна в последните секунди на първото полувреме, а Трент Александър-Арнолд опита няколко центрирания. Топката беше избита, а последва контраофанзива на Лийдс. Родриго бе открит с дълго подаване, а нападателят навлезе в наказателното поле и стреля, само че там Алисон съумя да се намеси.

Първото полувреме приключи с директен свободен удар за гостите от комфортна отдалеченост. Ударът обаче беше разочароващ и топката мина настрана от вратата.

All square at the break.
— Liverpool FC (@LFC)
Ливърпул стартира мощно втората част, още в 47-ата минута Тиаго потърси Дарвин Нунес с прекрасен пас, само че уругваецът не съумя да си спре топката и тя излезе от игра. В 49-ата минута Дарвин Нунес получи пас отляво, откакто Фабиньо чудесно пресече пас сред играчи на Лийдс. Нападателят направи нещо приблизително сред пас и удар, а топката попадна в ръцете на Мелие.

Лийдс сподели нещо по-опасно в 56-ата минута, когато Роха откри Съмървил, а той опита да центрира към дузпата за осъществяване на дузпи, само че там футболистите на мърсисайдци се ориентираха добре и почистиха топката. Минута по-късно още веднъж Съмървил сътвори неприятности за домакините и по-точно за Робъртсън, който бе надигран от футболиста на Лийдс. Съмървил опита и центриране, само че още веднъж без триумф.

В 60-ата минута Дарвин Нунес си опита шанса с удар от далечна отдалеченост. Изстрелът по земя обаче не бе прецизен и мина настрана от вратата. Мелие единствено изгледа топката. В офанзива минута по-късно точно уругваецът пропусна пас, с цел да може топката да доближи до Робъртсън, който се беше присъединил в наказателното поле на Лийдс. Бекът на мърсисайдци опита изстрел, който попадна в ръцете на стража на гостите обаче.

Уругвайският нападател на Ливърпул - Дарвин Нунес, имаше нов страховит късмет за гол в 66-ата минута, когато получи топката от Мохамед Салах. Пасът на египтянина го остави очи в очи с Мелие. Нунес стреля, само че в тялото на стража. В 69-ата минута Трент извърши рисков корнер, а Нунес игра и откри Джордън Хендерсън на далечната греда, който се опита да стреля от съвсем нулев ъгъл. Отново вратарят на Лийдс сподели блестяща реакция и избави.

Мохамед Салах проби ужасно и размина двама футболисти на Лийдс в 74-ата минута. Той нахлу в наказателното поле на гостите и опита центриране с външната страна на крайници, само че подаването бе неопределено, топката прелетя над вратата. Още един пропуснат късмет за мърсисайдци.

LIVE ЛИВЪРПУЛ - ЛИЙДС 1:1

0:1 Родриго 4'

1:1 Мохамед Салах 14'

Съставите на двата тима:

Ливърпул: 1. Алисон - 66. Трент Александър-Арнолд, 2. Джо Гомес, 4. Ван Дайк, 26. Робъртсън - 3. Фабиньо, 19. Харви Елиът, 6. Тиаго - 11. Мохамед Салах, 9. Фирмино, 27. Дарвин Нунес

Старши треньор: Юрген Клоп

The Reds to face Leeds tonight
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР