Отборите на Лацио и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в

...
Отборите на Лацио и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

Гол на вратаря Проведел донесе точката на Лацио срещу Атлетико Мадрид на старта на Шампионската лига

Отборите на Лацио и Атлетико Мадрид приключиха наедно 1:1 в трагичен конфликт от откриващия кръг на груповата фаза в Шампионската лига, който се изигра на " Стадио Олимпико ".

Мачът ще се запомни най-много с изравнително попадение на " бианкочелестите ", което оттатък добавеното време и бе дело на... вратаря Иван Проведел.

Преди това обаче водените от Диего Симеоне " дюшекчии " взеха преднина в 29-ата минута, когато удар на Пабло Бариос от отдалеченост рикошира в крайници на защитник на домакините и влетя във вратата на Лацио.

След почивката още веднъж рикошет можеше да докара и до втори гол за испанския отбор след изстрел на Алваро Мората, само че за благополучие на " орлите " този път топката се отклони от страничния дирек и излезе в ъглов удар.

На другия завършек на терена Лацио също търсеше интензивно изравнителното попадение, само че дълго време стражът на гостите Ян Облак правеше нужното, с цел да запази вратата си суха.

Така се стигна до 5-ата минута на спомагателното време, когато Луис Алберто центрира в наказателното поле на " рохибланкос ", а там присъединилият се в офанзива вратар на домакините Иван Проведел изпревари своя сътрудник Облак и с глава осъществя за крайното 1:1, хвърляйки в възторг хората по трибуните на " Стадио Олимпико ".

В другия дуел от групата нидерландският първенец Фейенорд надигра с 2:0 вкъщи шотландския Селтик в повтаряне на финала в КЕШ от сезон 1969/70. Точни за клуба от Ротердам бяха Калвин Стенгс в добавеното време на първата част с удар от директен свободен удар и Алиреза Джаханбаш в 76-ата минута. Любопитни моменти не липсваха и на " Де Куип ", като " детелините " приключиха мача с 9 души след изгонването на Густав Лагербак и Один Холм след почивката, а в това време вратарят на гостите Джо Харт отрази и дузпа през второто полувреме.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР