Отборите на Кристъл Палас и Брайтън записаха равенство 1:1 в

...
Отборите на Кристъл Палас и Брайтън записаха равенство 1:1 в
Коментари Харесай

Кристъл Палас и Брайтън не успяха да се победят в двубой от Висшата лига

Отборите на Кристъл Палас и Брайтън записаха тъждество 1:1 в среща от 18-ия кръг на Премиър лийг. Домакините откриха резултата през първата част с гола на Джордан Аю (45'+1'), до момента в който малко преди края на времето гостите изковаха равенството с попадението на Дани Уелбек (82'). Точката резервира “чайките ” наоколо до местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати, до момента в който “орлите ” останаха на девет пункта над зоната на изпадащите.

Домакините ускориха натиска в края на първото полувреме и принудиха противника да сбърка съдбовно в защита. Майкъл Олисе пресече подаване на стража на Брайтън - Барт Вербуген, след което я разигра с Уил Хюз и центрира в наказателното поле, където връхлетя с всичка мощ Джордан Аю, който разстреля отблизо разстояние вкара топката с глава.

След почивката “чайките ” пробваха да наложат напън побоно на Палас и в 56-ата минута това можеше да даде резултат, откакто гостите предявиха искания за дузпа поради игра с ръка в наказателното поле, само че съдията ги помина и даже не прекъсна играта.

Десетина минути по-късно бранителят Хишънлуд бе изведен в комфортна позиция, само че стреля високо над напречната греда. Четвърт час след него обаче Дани Уелбек не сбърка и изравни резултата. След дълготрайно разиграване пред наказателното поле на домакините топката бе центрирана и подаването засече 33-годишният англичанин, който матира стража на домакините Дийн Хендерсън.

В заключителните минути Уелбек можеше да реализира цялостен поврат за “чайките ”, само че ударът му профуча около дясната греда. Така нито един от двата тима не съумя да стигне до триумф и противниците трябваше да се примирят с равенството.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР