Отборите на Испания и Швеция се обединяват, докато скандалът с целувките на Световното първенство се разразява

...
Въпреки това, преди мача, двата отбора играчи държаха банер с
Коментари Харесай

Въпреки това, преди мача, двата отбора играчи държаха банер с фразата „Se acabo“ – което означава „свърши“ на английски – като както и „нашата битка е глобалната битка“.

Мачът в Гьотеборг, реванш от полуфинала на Световната купа, беше първото участие на Испания, откакто победиха Англия с 1-0 и станаха световни шампиони през август .

Прочетете повече:
Генералният секретар на Испанската футболна федерация е уволнен
Кой какво каза в спора за целувки на Световното първенство?
Как скандалът се превърна в момент #MeToo в Испания

След финала тогавашният президент на Испанската футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес целуна нападателя Джени Ермосо по устните по време на празненствата след мача.

Генералният секретар на Испанската футболна федерация беше уволнен след спора за целувката на Рубиалес

Хермосо каза, че целувката не е била по взаимно съгласие, впоследствие подаде правна жалба и инцидентът потопи RFEF в криза.

И Рубиалес, и мениджърът, спечелил Световната купа Хорхе Вилда, вече напуснаха постовете си и дори след началото на мача в петък федерацията обяви в социалните медии, че директорът по почтеността Мигел Гарсия Каба също е бил освободен

Играчите на Испания заплашиха с бойкот на този мач, като го отмениха едва в сряда, след като постигнаха споразумение с федерацията, и прекъснатото им натрупване може би се прояви, тъй като изоставаха в 23-ата минута, когато Магдалена Ериксон вкара след корнер на Швеция.

Но Атенеа дел Кастило изравни седем минути преди почивката и Испания поведе, когато резервата Ева Наваро отбеляза в 77-ата минута, мигове след като замени Дел Кастило.

Лина Хуртиг изравни за Швеция осем минути преди края, но Испания имаше последната дума в драматичен завършек.

Аманда Илестед събори Амаюр Сариеги в наказателното поле и след като защитникът на Швеция беше изгонен, Калдентей вкара дузпата, за да подпечата трите точки.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР