Отборите на Фейенорд и Славия (Прага) не успяха да излъчат

...
Отборите на Фейенорд и Славия (Прага) не успяха да излъчат
Коментари Харесай

Фейенорд и Славия не излъчиха победител в страхотно зрелище в Ротердам

Отборите на Фейенорд и Славия (Прага) не съумяха да излъчат победител в първия конфликт между тях от 1/4-финалите в Лигата на конференциите в Ротердам. Двата отбора обаче направиха ужасно представление за феновете по трибуните и пред тв приемниците, като си означиха общо шест гола за крайното 3:3. За домакините се разписаха Луис Синистера (10), Маркос Сенеси (74) и Оркун Кьокджю (86), до момента в който за гостите точни бяха африканските остриета Питър Олайинка (41), Ийра Сор (68) и Ибрахим Траоре (90+4).

Първото полувреме мина съвсем напълно под диктовката на домакините. Още в 10-ата минута те откриха резултата. Луис Синистера получи на левия фланг, навлезе в наказателното поле, направи финт и с удар в близкия ъгъл означи за 1:0.

Само три минути по-късно и Славия сътвори първата си голова опция в мача, като Йира Сор си освободи пространство пред наказателното поле и опитва диагонален шут, който мина до гредата.

Фейенорд обаче продължаваше да бъде по-опасният от двата отбора и в 19-ата минута мощен изстрел на Оркун Кьокджю се отби от напречната греда, а по-късно още два съществени пропуща направиха и Тирел Маласия и Синистера, като ударът на първия мина рисково покрай гредата, а този на втория бе избавен от вратаря.

Почти от нищото обаче Славия възвърне равенството. В 41-ата минута Питър Олайинка се оказа наоколо до вратата, първият му удар бе блокиран, само че при втория опит той съумя да промуши топката от дребен ъгъл във вратата и да направи резултата 1:1.

Изравнителният гол даде още самочувствие на гостите и те стояха още по-стабилно през втората част. В 65-ата минута Йира Сор се отскубна зад отбраната и останал самичък против вратаря направи непростителен пропуск.

Три минути по-късно нигериецът въпреки всичко се реваншира. След продълживетло мразбъркване в наказателното поле на домакините топката стигна до Иван Шранц, който я прати паралелно на голлинията, а Сор от близко я засече във вратата за 1:2.

Нидерландците обаче съумяха бързо да възстановят равенството. В 74-ата минута Сирил Десерс центрира отляво и Маркос Сенеси с тяло засече топката във вартата за 2:2.

В 86-ата минута Фейенорд стигна и до поврат. Оркун Кьокджю с прелестно осъществяване от фаул не остави шансове на вратаря за 3:2.

И таман домакините към този момент виждаха успеха, когато позволиха огромна неточност в добавеното време и разрешиха на чехите да стигнат до равенството. При едно центриране от корнер се стигна до меле в наказателното поле, топката не бе изчистена добре и попадна в състезател на Славия, неговият удар не се получи, само че пък той прати кълбото в краката на Траоре, който с пета от близко оформи крайното 3:3.

Така Фейенорд и Славия оставиха всичко за реванша, който се обрисува да бъде повече от забавен и непредсказуем, откакто в общо трите си мача досега в шампионата, двата отбора си вкараха общо 13 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР