Отборите на Дания и Албания си осигуриха участие във финалите

...
Отборите на Дания и Албания си осигуриха участие във финалите
Коментари Харесай

Дания и Албания се класираха за Европейското първенство в Германия

Отборите на Дания и Албания си осигуриха присъединяване във финалите на Евро 2024 след евроквалификационните мачове в петък.


В Копенхаген домакините победиха Словения с 2:1 и към този момент няма по какъв начин да бъдат изместени от първото място в група Н. Йоаким Мале и Томас Дилейни вкараха по един гол за " аления динамит " във всяко полувреме, а Ерик Янза се разписа за гостите. В различен мач от групата Казахстан победи Сан Марино с 3:1 и резервира шансове за дебютно присъединяване на европейско състезание. За задачата Казахстан би трябвало да вземе гостуването си на Словения в понеделник, до момента в който словенците се нуждаят от точка вкъщи, с цел да се класират за финалите.

В група Е Албания взе точка от гостуването си на Молдова, което бе задоволително за класиране на Евро 2024. Двубоят в Кишинев приключи при тъждество 1:1, след което и Молдова резервира шансове да мечтае за едно от първите две места. В другия мач от групата Чехия и Полша направиха тъждество 1:1, след което поляците завършиха борбата и би трябвало да се надяват на класиране през плейофите. Чехия заема второ място в групата с 12 точки и се потребност от тъждество при семейството си на Молдова в понеделник.

В група С Италия взе своето от семейството си на Северна Македония и завоюва с 5:2. Федерико Киеза вкара два гола за настоящите европейски първенци, а Матео Дармиан, Стефан ел Шаарауи и Джакомо Распадори се разписаха по един път, до момента в който резервата Яни Атанасов вкара двете попадения за гостите. По този метод Италия има потребност от тъждество в гостуването си на Украйна в Леверкузен в понеделник, с цел да се класира за Евро 2024.

Всички резултати от петък:

Група С

Англия - Малта 2:0

Италия - Северна Македония 5:2

Група Е

Молдова - Албания 1:1

Полша - Чехия 1:1

Група Н

Казахстан - Сан Марино 3:1

Финландия - Северна Ирландия 4:0

Дания - Словения 2:1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР