Отборите на Берое (Стара Загора) и Арда (Кърджали) завършиха наравно

...
Отборите на Берое (Стара Загора) и Арда (Кърджали) завършиха наравно
Коментари Харесай

Арда навакса пасив от два гола, за да се добере до точката срещу Берое

Отборите на Берое (Стара Загора) и Арда (Кърджали) приключиха наедно 1:1 в дуел от 29-ия кръг на Първа лига.

" Зелено-белите " откриха резултата на 18-ата минута. Стив Фортадо получи топката по десния фланг, нахлу в полето на гостите от Кърджали и комбинира с Давиде Мариани. Швейцарецът напредна към наказателното поле и стреля с фалцов удар от дъгата, като топката трансферира стража Мартин Луков и се озова в долния ляв ъгъл на вратата.

Съставът на Стамен Белчев означи попадение в 39-ата минута, когато Александър Георгиев изведе Тонислав Йорданов отляво в наказателното поле на домакините, нападателят на Арда пусна паралелен пас към Георгиев, който на празна вратата се разписа. След интервенция на ВАР, голът бе анулиран, защото Йорданов е бил в състояние на засада при извеждащия пас на Георгиев.

Берое удвои преднината си четири минути след началото на второто полувреме. Грешка в изнасянето на топката от защитата на " сините " разреши на Даниел Генов да нахлуе отдясно в пеналтерията и да пусне изострен паралелен пас към Серкан Юсеин, който не сбърка от близка отдалеченост.

Две минути по-късно Арда понижи изоставането си. Светослав Ковачев получи топката по десния фланг, преодоля Джонатан Перейра, след което нахлу в наказателното поле и върна кълбото към точката за осъществяване на дузпа, където Иван Коконов с едно допиране осъществя в долния десен ъгъл на вратаря Генадий Ганев.

В 70-ата минута отборът от Кърджали остана с 10 души на терена, защото асистента за гола на Коконов - Светослав Ковачев, получи втори жълт картон за симулация при прикосновение с Джонатан Перейра.

Арда изравни резултата в последните секунди на постоянното време посредством Тонислав Йорданов, който се разписа от дузпа.

В класирането Берое е седми с актив от 37 точки, до момента в който Арда е десети с 31 пункта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР