Отборите на Байерн Мюнхен и Арсенал играят при резултат 1:0

...
Отборите на Байерн Мюнхен и Арсенал играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Байерн Мюнхен - Арсенал 1:0, Кимих откри

Отборите на Байерн Мюнхен и Арсенал играят при резултат 1:0 в четвъртфиналния мач реванш сред двата отбора от Шампионска лига. Хосуа Кимих откри резултата в 63-ата минута. 

Първата среща в Лондон преди седмица приключи при тъждество 2:2. 

Първата забавна обстановка в мача пристигна още в 4-ата минута и бе на сметката на домакините. След центриране отдясно, Хари Кейн опитва да стреля към вратата на Арсенал, само че бе притиснат от двама бранители на гостите и изстрелът му не се получи и топката излезе в навън. Арсенал отговори с удар на Мартинели, който обаче мина много настрана от вратата на Мануел Нойер.

Постепенно футболистите на Микел Артета съумяха да вземат самодейността в мача, владеейки топката в по-големи интервали от срещата, до момента в който домакините одобриха играта в своята половина и действаха на контраофанзива. Малко след четвърт час игра след бърза офанзива на баварците, Лирой Сане се озова отдясно и проби рисково, само че центрирането му бе блокирано и топката излезе в корнер.

В рамките на няколко минути домакините съумяха да основат две доста положителни обстановки пред Рая на вратата на гостите. След страхотна офанзива по лявото крило, Герейро изведе Мазрауи, който от сложна позиция съумя да стреля. Топката рикошира в крайник на защитник и затрудни оптимално вратаря на лондончани, който с върха на пръстите си съумя да избие в корнер. Малко по-късно Мусиала стреля доста добре от отдалеченост, само че още веднъж Рая бе на мястото си.

В 29-ата минута Йодегор стреля рисково от далечно разстояние, топката се отби в тялото на бранител на домакините и бе покрай това да изненада Нойер. Опитният пазач обаче се оправи, мазета коженото кълбо, а по-късно и го резервира в очертанията на терена.

Надлъгването сред двата отбора продължи и в минутите до края на първото полувреме, като рисковете, които предприемаха футболистите на Байерн и Арсенал бяха прекомерно малко, а инфарктните моменти пред двете порти несъмнено липсваха.

Втората част стартира с отлична опция за домакините. Не бе минала и минута след подновяването на играта, когато Горецка удари гредата зад Давид Рая. Кимих центрира доста добре в пеналта, където Горецка се извиси над всички и стреля с глава. За негово злощастие обаче, топката среща напречния дирек. Последва добавка от състезател на Байерн, само че Рая този път парира изстрела и прати топката в корнер.

В 57-ата минута кошмарна неточност в защитата на Арсенал можеше да докара до смешен гол в интерес на домакините. След офанзива на Байерн и сбъркан пас в наказателното поле, Габриел реши да върне топката към своя вратар, който обаче бе излязъл много напред. Топката мина около Рая, само че за благополучие на футболистите на Арсенал, тя не попадна в празната врата, а излезе нов ъглов удар.  

Резултатът в мача бе открит след 63 минути игра. Лирой Сане проби добре отдясно и съвсем от аутлинията съумя да центрира в наказателното поле. Давид Рая игра с топката, само че единствено, с цел да я отклони на далечната греда, където оставен непокрит бе Герейро. Той овладя и доста точно откри Йосуа Кимих на границата на вратарското поле, който с плонж съумя да прати топката с глава в мрежата на Рая, който в тази ситуация нямаше какво да направи.

LIVE БАЙЕРН – АРСЕНАЛ 1:0

1:0 Кимих 63'

Байерн Мюнхен: 1. Нойер, 6. Кимих, 15. Дайър, 4. Де Лихт, 40. Мазрауи, 27. Лаймер, 8. Горецка, 10. Сане, 42. Мусиала, 22. Герейро, 9. Кейн

Старши треньор: Томас Тухел

Арсенал: 22. Рая, 4. Уайт, 6. Габриел, 2. Салиба, 18. Томиясу, 41. Райс, 20. Жоржиньо, 8. Йодегор, 7. Сака, 29. Хавертц, 11. Мартинели

Старши треньор: Микел Артета
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР