Отборите на Балкан (Ботевград) и Рилски спортист (Самоков) може да

...
Отборите на Балкан (Ботевград) и Рилски спортист (Самоков) може да
Коментари Харесай

Балкан и Рилски спортист може да играят в една група за Купата на ФИБА-Европа

Отборите на Балкан (Ботевград) и Рилски състезател (Самоков) може да играят в една група на европейския клубен шампионат по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа.

Жребият беше изтеглен през днешния ден на в Мюнхен. Ако Балкан победи Цмоки Минск (Беларус) в първия квалификационен кръг на Шампионска лига, само че отпадне във втория, ще попадне в група "В " дружно с другия български участник Рилски състезател.

В групата са още два тима от Украйна - БК Киев-Баскет и Прометей. Ако някой от двата отбора Балкан или Цмоки се класира за постоянния сезон в Шампионската лига, група "B " ще останат единствено три тима - Рилски състезател и двата украински отбора.

Ако Балкан загуби още в първия квалификационен кръг на Шампионска лига от Цмоки Минск, ще попадне в група "G ", която е единствената с три тима. В нея са единствено Капфенберг (Австрия) и Парма (Русия).

Според новия формат на шампионата няма квалификации за влизане, а в постоянния сезон ще вземат участие общо 27 тима, разпределени в 7 групи - шест с по четири тима и една с три. 16 тима влизат непосредствено в групите, а 11 ще се причислят от Шампионска лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР