Отборите на Азербайджан и България завършиха наравно 1:1 в контролна

...
Отборите на Азербайджан и България завършиха наравно 1:1 в контролна
Коментари Харесай

България се опита, но не успя да подчини надъханите азери

Отборите на Азербайджан и България приключиха наедно 1:1 в контролна среща от конкуренцията FIFA Series. Селекцията на Илиан Илиев се изправи против много насъскан противник в Баку и беше единствено на няколко минути от постигането на втори следващ триумф. В 59-ата минута Филип Кръстев даде задатък на " лъвовете " с хубав гол. Пречупихме се обаче малко преди края, когато финалният напън на азерите даде резултат и резервата Гурбанлъ фиксира крайното 1:1.

Ремито може да се счита за справедливо, защото и двете национални селекции имаха задоволително благоприятни условия за повече попадения. Така България завършва този цикъл от контроли с дълго чакана победа, реализирана над Танзания, и тъждество против Азербайджан. Илиан Илиев пък продължава да бъде без загуба като народен селекционер, имайки победа и три равенства в своя актив.
 Снимка 658663
Източник:

Контролната среща стартира с лек домашен напън, който можеше да докара и до гол в мрежата на България. Азербайджан стигна до статично състояние, което не беше изчистено по най-хубавия метод от Валентин Антов. Отбитата топка стигна до Ренат Дадашов, само че изстрелът му героично бе блокиран от застаналия на пътя на кълбото Живко Атанасов. Последва и проба за добавка, само че намиращият се на втора греда Мустафазаде закъсня да засече.

Отговорът на " лъвовете " пристигна в седмата минута, когато Кирил Десподов навлезе рисково в полето на Азербайджан. Звездата ни се нуждаеше от сполучлив финт, с цел да си обезпечи кулоар за пукотевица. В последна сметка нападателят на ПАОК завоюва ъглов удар, който не донесе нещо значително в наш актив.
 Снимка 658673
Източник:

Иван Дюлгеров трябваше добре да покрива своя ъгъл в десетата, когато Байрамов стреля по земя от границата на наказателното поле. Кълбото мина рисково покрай дясната греда на вратаря, пазещ за Черно море.

Виктор Попов не се тормози да стреля от далечна отдалеченост при една от идващите български акции, само че за жал мерникът му се оказа извънредно неакуратен.

Илиан Илиев-младши получи жълт картон в 25-ата минута, откакто " подпали " искрата на спор сред него и футболист на Азербайджан. За наслада останалите играчи на терена бързо се намесиха, с цел да бъдат пристрастеностите потушени.
 Снимка 658672
Източник:

Азерите можеха да поведат в резултата с настъпването на 27-ата минута. Виктор Попов проспа извеждащо подаване за Байрамов, който изскочи самичък против Дюлгеров. Българският пазач обаче небрежно редуцира дистанцията и блокира неговия удар. За добавка се беше настроил Шейдаев, само че стреля само във външната част на мрежата.

България дочака най-хубавата си голова обстановка в 37-ата минута. Без малко, Кирил Десподов можеше да означи гол-близнак на този, който вкара на Танзания. Футболист за 2023 година на страната насочи доста точно от фаул, само че вратарят на Азербайджан се протегна оптимално, с цел да избие влизащата под гредата топка.

Еду Паскуал можеше да вкара за Азербайджан в 44-ата минута, откакто получи цялото време на света, с цел да шутира от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров въпреки всичко сподели класа и съумя да избие в корнер.
 Снимка 658671
Източник:

Последната офанзива за полувремето бе в актива на България. Кирил Десподов центрира доста остро на втора греда, където връхлитащият Живко Атанасов съумя да засече с глава, само че не можа да насочи кълбото към мрежата на азербайджанците.

Още с появяването си на терена, Светослав Вуцов трябваше да прави основно избавяне. Емин Махмудов изскочи от дълбочина и съумя да стреля глава, като бе спрян само от отличната интервенция на нашия пазач.

" Лъвовете " проведоха добра контраофанзива в 52-ата минута, при която Илиев-младши усети иден шпагат на азербайджанец и хитро прибра кълбото, с цел да си отвори кулоар за пукотевица. Последвалият му изстрел, за жал, не откри път към мрежата на домакините.
 Снимка 658666
Източник:

България съумя да поведе в резултата с настъпването на 58-ата минута. Кирил Десподов и Филип Кръстев извършиха късо корнер, при което домакините тотално взеха решение да не се намесват, очевидно очаквайки центриране. Е, Фуфу ги изненада, откакто стреля технично от доста дребен ъгъл и запрати кълбото в далечния ъгъл на слисания азерски вратар. Селекцията на Ариф Асадов остана със съществени искания към основния арбитър от Естония, защото съгласно тях корнер, след който стана и попадението, нямаше. Повторенията потвърдиха това, само че за наша наслада ВАР в тази контрола нямаше.

" Лъвовете " тотално можеха да " приспят " Азербайджан в 67-ата минута. Лукас Петков задължи Десподов да означи от няма и десетина метра, само че капитанът на България разочарова с изстрел около гредата.
 Снимка 658662
Източник:

" Трикольорите " отново можеха да си изпатят от остарялата си уязвимост - нареждане при статични положения. Четвърт час преди края Бадави Гусейнов се втурна към втора греда и засече центрирането на собствен сътрудник, което приключи с шут само в навън.

В заключителните минути на дуела Азербайджан съществено притисна отбора на Илиан Илиев. Пред вратата на Светослав Вуцов се изредиха някои съществени рискове, които обаче не се нуждаеха от директната интервенция на младия ни пазач.
 Снимка 658660
Източник:

Българската защита въпреки всичко капитулира, освен това малко преди края на постоянното време. Азерите проведоха добра акция през зоната на Галчев, приключила с прострелно подаване, паралелно на голлинията. Появилият се като промяна Гурбанлъ бе останал непокрит и вкара за кеф домакинските последователи в Баку.

До края " трикольорите " леко потрепериха, само че за благополучие, до цялостен поврат по този начин и не се стигна.
 Снимка 658657
Източник:

Следващата порция мачове на националния отбор ще бъде през юни месец. Тогава ни предстоят мачове с участници на Евро 2024 - Румъния (04.06) и Словения (08.06).
 Азербайджан - България 1:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Азербайджан - България 1:1 (Развой на срещата по минути)

Здрава борба в Баку
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР