Отборът СПАЛ спря серията от шест поредни успеха на Фиорентина

...
Отборът СПАЛ спря серията от шест поредни успеха на Фиорентина
Коментари Харесай

СПАЛ спря серията на Фиорентина и го остави извън топ 6

Отборът СПАЛ спря серията от шест следващи триумфа на Фиорентина в Серия А. В дуела от 32-ия кръг двата състава направиха 0:0.

„ Виолетовите “ изрично бяха по-активният отбор на терена. Те диктуваха събитията по терена и задаваха темпото в целия мач, само че по този начин и не съумяха да намерят правилния път към вратата на противника.

Същевременно направи усещане, че за трети следващ мач и общо четвърти от началото на сезона Петко Христов бе на аварийна пейка за Фиорентина.

При поделените точки Фиорентина изпусна опцията да изпревари Милан на шестата позиция, преди изиграването на мача на „ росонерите “. „ Виолетовите “ останаха седми с 51 пункта. СПАЛ е 17-и с 28.

Първата по-интересна обстановка в дуела пристигна в 13-ата минута. Джовани Симеоне опита да отклони един пас, само че той се оказа прекомерно дълъг и по този начин вратата на гостите не бе застрашена.

В 27-ата минута Рикардо Сапонара получи доста остроумен пас в пеналта, само че бранител съумя да пресече заплахата, чистейки в корнер.

Фиорентина спретна още две обещаващи офанзиви до края на първата част. Първо в 41-ата минута Федерико Киеза овладя положително подаване и от границата на наказателното поле шутира, насочвайки топката към горния десен ъгъл. Стражът обаче отгатна концепцията на играча на Фиорентина и мазета в корнер, след който не произлезе нищо. В 43-ата минута Марко Бенаси опита пас към Симеоне, който обаче бе прекомерно мощен и проектът не бе доведен до сполучлив край.

След почивката СПАЛ опита да сътвори заплаха, само че пас на Мирко Антенучи се оказа прекомерно мощен и по този начин всичко бе пресечено още в зародиш.

В 78-ата минута Кристиано Бираги получи в наказателното поле и шутира, само че над напречната греда.

До края на дуела Фиорентина натисна противника си още по-осезаемо. Жил Бащиао Диаш овладя доста прекрасен пас в наказателното поле и без да се бави насочи удар, който обаче бе избавен от Марет.

Няколко минутки по-късно още веднъж същият състезател бе покрай отбелязване, само че топката като по знамение не се оплете в мрежата му, а излезе в навън.

Във втората минута на продължението на срещата Пацела пое на границата на пеналта, само че насочи топката над напречната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР