Отборът на Уелс си осигури участие на Евро 2020, след

...
Отборът на Уелс си осигури участие на Евро 2020, след
Коментари Харесай

Дубъл на Рамзи класира Уелс на Евро 2020

Отборът на Уелс си обезпечи присъединяване на Евро 2020, откакто надигра вкъщи Унгария с 2:0 в финален и за двата отбора дуел от група Е на квалификациите.

В воин за „ алените дяволи “ се трансформира полузащитникът на Ювентус Аарън Рамзи, който означи и двете попадения. Домакините се нуждаеха от наложителен триумф, с цел да продължат непосредствено към еврофиналите, до момента в който „ маджарите “ можеха да разчитат на тъждество при крах на Словакия против Азербайджан.

Срещата стартира по отличен метод за възпитаниците на Райън Гигс, които откриха посредством Рамзи в 15-та минута. Халфът бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава чудесно центриране на Гарет Бейл. Гостуващият състав рядко опитваше да заплаши вратата на Уейн Хенеси, само че в 34-та минута стражът на Кристъл Палас се прояви превъзходно на два пъти, с цел да отрази поредно изстрели на Адам Шалай и Доминик Шобошлай. Това обаче се оказа и най-интересното, което сътвориха пред вратата на свотие домакините играчите на Марко Роси.

Малко след старта на втората част още веднъж Рамзи бе в прегръдките на съотборниците си, откакто още веднъж остана без настойчивост в наказателното поле и отблизо разстояние не остави шансове на Петер Гулаши. До края не паднаха нови попадения и по този начин Уелс си подсигурява присъединяване на Евро 2020. В другия мач от групата Словакия реализира предстоящ триумф над Азербайджан с 2:0, само че успеха се оказа пирова, защото остави словаците на трета позиция в крайното нареждане.

Ето и всички резултати от вечерта:

Група С:

Германия – Северна Ирландия 6:1

Холандия – Естония 5:0

Група G:

Северна Македония – Израел 1:0

Латвия – Австрия 1:0

Полша – Словения 3:2

Група I:

Белгия – Кипър 6:1

Сан Марино – Русия 0:5

Шотландия – Казахстан 3:1. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР