Отборът на ЦСКА-София ще може да участва в евротурнирите от

...
Отборът на ЦСКА-София ще може да участва в евротурнирите от
Коментари Харесай

УЕФА допусна ЦСКА-София до участие в евротурнирите


Отборът на ЦСКА-София ще може да взе участие в евротурнирите от идващия сезон. Новината бе обявена от УЕФА с публично писмо до Българския футболен съюз, подписано от генералния секретар на организацията Теодор Тодоридис.

От европейската футболна централа са заключили, че тригодишното предписание, поради което "червените" не бяха позволени в Лига Европа през този сезон, изтича през тази акция и от идната те имат право да вземат участие в евротурнирите.

Целият текст на писмото от УЕФА, адресирано до Борислав Михайлов:

"Във връзка с нашата преписка от 29 май 2017 година, обвързвана с молбата за изключение на тригодишното предписание по Член 12 (2) и Член 12 (3) от правилниците за лицензиране на УЕФА и Финансов Феърплей по случая ЦСКА-София.

В писмото, представено нагоре, УЕФА зае мнение, че правните и други промени в структурата на ПФК ЦСКА-София се смятат за нарушаване на Член 12 от гореспоменатите правилници. В умозаключение, клубът не получи право да кандидатства за лиценз на УЕФА за присъединяване в европейските шампионати в границите на идващите два сезона.

След като прегледа обстоятелствата и събитията, зародили при делата в КАС с номера 2017/A/5177 и 2017/A/5201, администрацията на УЕФА стигна до заключението, че тригодишното предписание, важащо за клуба, изтича през сезон 2017-2018 година

УЕФА удостоверява, че ПФК ЦСКА-София има право да взе участие в идващото издание на европейските клубни шампионати, в случай че се класира по спортни резултати, дава отговор на всички други условия, заложени в съответните правилници на УЕФА и покрие лицензионните условия на Българския футболен съюз. Моля, навреме да уведомите клуба". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР