Отборът на ЦСКА гостува на Берое в един от най-интересните

...
Отборът на ЦСКА гостува на Берое в един от най-интересните
Коментари Харесай

ЦСКА ще бори Берое с мисъл за първото място

Отборът на ЦСКА гостува на Берое в един от най-интересните конфликти от 12-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е през днешния ден от 19:00 часа и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата минута по минута. В уеб страницата ни също може да намерите видео с всеки един гол и всяка забавна обстановка в мача.

Главен рефер на срещата е Георги Кабаков.

Футболистите на Стойчо Младенов не познават усета на загубата в родния шампионат, а при триумф през днешния ден, „ червените” ще се изкачат еднолично на върха в подреждането, изпреварвайки първенеца Лудогорец.

През седмицата ЦСКА записа домакинско проваляне от Зоря Луганск в мач от Лигата на конференциите.

Статистиката на двата отбора до този миг от сезона сочи, че можем да чакаме голове. Берое е в серия от четири следващи семейства без загуба. Старозагорци бележат по един гол във всеки един от въпросните дуели. „ Червените” пък осъществят във всеки един мач от началото на шампионата.

Този дуел обаче е от извънредно значение и за Стойчо Младенов и щаба му ще е от голяма значимост да вдигне тима и да завоюва трите точки. Издънка против заралии освен ще остави „ армейците “ в по-неизгодна позиция по отношение на Лудогорец в борбата за купата, само че може да вкара отбора и в по-продължителна рецесия. Трите точки пък ще значат, че ЦСКА ще продължи с настъпена до дупка газ в шампионата в гонене на най-важната си задача – продобиване на шампионата.

Историята демонстрира, че и след доста по-тежки удари в евротурнирите Стойчо знае по какъв начин да филтрира депресивния детайл в душeвността на играчите.

През есента на 2002 година „ армейците “ изиграха уморителен реванш с Блекбърн, приключил 3:3 и като по знамение не довел до премахване на англичаните, а единствено три дни по-късно ЦСКА излезе против Марек. „ Червените “ се саморазправиха с 5:2 с дупничани, а по два гола означиха Гъргоров и Шакири, един път пък се разписа Агналдо. Тежкото проваляне с 0:3 от Галатасарай в Шампионската лига бе последвано от надигане против Славия. „ Червените “ победиха 4:2, като Гъргоров и Лима изведоха тима напред, преди Владимиров да понижи за „ белите “. Последваха две нови попадения на Евгени Йорданов и Христо Янев, а Благо Георгиев единствено съумя да направи загубата на Славия по-почетна в края. Месец по-късно ЦСКА отпадна след дузпи от Торпедо Москва, само че Стойчо бе уволнен и не води отбора в идващия мач от шампионата.

Интересното е, че една от най-големите драми в еврокариерата на Младенов – отпадането от Тулуза поради правилото за гол на непознат терен, бе последвана от мач с Берое, какъвто е казусът и в този момент. Екзекутора подвигна тима от тежкия потрес и победи 1:0 с гол на рекордьора по мачове в елита Георги Илиев. Само един път в седем случая на пестник в Европа ЦСКА на Младенов не реагира с победа в шампионата. Това стана след отпадането от Мура през есента на 2012 година. Все отново „ алените “ стигнаха до еднакъв 1:1 като посетител на мощния отбор на Черноморец, като попадението за ЦСКА бе автогол на Траян Дянков.

Един от най-тежките удари в кариерата на Младенов е отпадането на Зимбру. Това обаче не попречи на „ алените “ да запишат успех над Левски с 2:0. Головете бяха дело на Карачанаков и Буш. В този мач и двата тима имаха по един изпъден – Маркиньос от ЦСКА и Луис Педро от „ сините “.

През този сезон „ алените “ също имаха два мача със Стойчо след евроразочарования. Загубата с 0:2 от Виктория Пилзен в първия мач и 1:5 от Рома бяха последвани от триумфи над Пирин и Ботев Враца.

Вероятни сформира:

Берое: Ганев, Фуртадо, Хаджиев, Цветков, Ал. Василев, Генов, Даскалов, Юсеин, Лебон, Тунгара, Камбуров

Резерви: Бекер; Али, Енчев, Митев, Кукула, Мечев, Ил. Стефанов

ЦСКА : Бусато, Дончев, Метц, Матай, Мазику, Юга, Мухар, Йомов, Варела, Баи, Кайседо

Резерви: Евтимов, Гълъбов, Вион, Турциов, Лам, Жеферсон, Кръстев, Вилдсхют, Чатакович, Ахмедов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР