Отборът на ЦСКА 1948 записа първи успех за сезона, след

...
Отборът на ЦСКА 1948 записа първи успех за сезона, след
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с първа победа за сезона, разнищи Ботев Враца в дебюта на Киров

Отборът на ЦСКА 1948 записа първи триумф за сезона, откакто се наложи с 5:1 над Ботев Враца в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Дебют отпред на „ червените” записа новият ментор на отбора Николай Киров.

Първи минути с фланелката на ЦСКА 1948 също записаха и пристигналите дружно с Николай Киров от Арда Емил Мартинов, Крум Стоянов и Деян Лозев.

„ Червените” първи инкасираха попадение, само че в последна сметка демонстрираха темперамент и съумяха да стигнат до цялостен поврат. Всички голове в срещата паднаха през първата част. Юлиан Ненов откри за Ботев, само че по-късно Симеон Петров на два пъти, Крум Стоянов, Георги Русев и Денислав Александров осигуриха трите точки за домакините.

Двубоят на стадион „ Васил Левски” стартира с лек териториален напън за домакините, който обаче не докара до съществени рискове пред вратата на Красимир Костов.

Футболистите на Николай Киров продължиха да бъдат по-опасния отбор на терена и да гледат по-често към противниковата врата. Стражът на гостите обаче действаше със самочувствие и елементарно се справяше с ударите на футболистите в алено.

Първата действителна голова опция в мача пристигна в 19-ата минута, когато Крум Стоянов имаше шанса да стреля от границата на наказателното поле, само че Костов съумя да парира.

Постепенно гостите откриха своя темп и все по-често започнаха да гледат към вратата на Даниел Наумов. Първо Илия Миланов имаше опция да стреля с глава след центриране от фал, само че неопределено и изпрати топката в навън.



Противно на логиката и играта до този миг, резултатът бе открит точно от отбора на Даниел Моралес. Юлиан Ненов съумя да изведе врачани напред след доста груба неточност на Симеон Петров в защитата на домакините. Ненов получи дълъг пас, нахлу в наказателното поле и откакто преодоля с лекост Петров, стреля технично по диагонала и осъществя.



Радостта на гостите обаче търпя прекомерно малко. Само две минути след откриването на резултата, ЦСКА 1948 съумя да изравни. След следващия корнер пред Костов, Георги Русев центрира точно в наказателното поле, където провинилият се Симеон Петров се извиси над всички и с глава вкара за 1:1.



Окрилени от попадението си, домакините започнаха да нападат още по-настоятелно, а това даде резултат в 31-ата минута. След центриране отдясно и безредие в наказателното поле, топката попадна в Русев, който видя непокрития Крум Стоянов отляво, а той от близка отдалеченост осъществя в дебюта си за „ червените”.



До края на първата част домакините вкараха още един гол, дело на Георги Русев. Чочев откри технично Денислав Александров в наказателното поле, който обаче не съумя да стреля от въздуха. За негово благополучие обаче, топката попадна в Георги Русев, който не сгреши. Той посвети попадението си на своя съотборник Лясков, който ще пропусне огромна част от сезона поради тежка контузия.

На почивката наставникът на гостите Даниел Моралес направи цели три промени в състава си, които обаче не трансформираха изключително образа на отбора. Футболистите на Николай Киров продължиха да бъдат по-активни на терена и да основават по-интересните обстановки.

Три минути след подновяването на играта Георги Русев имаше нов късмет за гола. Той получи в наказателното поле и стреля мощно от близка отдалеченост, само че Костов с крайник съумя да парира.

Малко по-късно Галин Иванов също обстрелва вратата на гостите, само че в последния миг Илия Миланов блокира топката и мазета. В 59-ата минута Ивайло Чочев вкара ужасно попадение от отдалеченост, само че голът бе анулиран поради нарушаване в офанзива преди топката да попадне в Чочев. Ситуацията бе прегледана с ВАР.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР