Отборът на Тотнъм си свърши работата в домакинството срещу Хъдъсфийлд

...
Отборът на Тотнъм си свърши работата в домакинството срещу Хъдъсфийлд
Коментари Харесай

Тотнъм без жал запокити териерите в кучкарника

Отборът на Тотнъм си свърши работата в семейството против Хъдъсфийлд от 29-ия кръг на Висшата лига и завоюва с 2:0. Хората на Маурисио Почетино не позволиха неверна стъпка и взеха своето от „ териерите” даже без огромната звезда Хари Кейн да се разпише. За сметка на това прецизен на два пъти беше Хьон-Мин Сон, с което азиатецът повтори упражението от средата на седмицата и преиграването против Рочдейл.

Тотнъм се постара да подложи „ териерите” на домашен напън, като несъмнено в други случаи се е справял надалеч по-добре с тази задача. Все отново в 17-ата минута Хари Кейн получи опция след неточност на бранителите, а това щеше да се трансформира в наклонност до края на срещата. Щатният голаджия насочи изстрел към долния десен ъгъл, а стражът Йонас Льосл се намеси добре.

Две минути по-късно Кристиан Ериксен можеше да означи от директен свободен удар. Шутът на датчанина рикошира съществено в стената и заблуди Льосл, а на излизане от терена закачи лявата греда.

В 27-ата още веднъж Ериксен съществено заплаши вратата на гостите с прекрасен рейд. Накрая датчанинът шутира мощно под гредата и Льосл още веднъж бе предназначен да се намесва уверено.

Целият труд на вратаря се обезсмисли секунди по-късно, когато играчите пред него действаха безобразно при тъч за Тотнъм в централната зона от терена. Деле Али овладя и подвигна взор, с цел да види накъде потеглят Кейн и Сон. Пасът беше наляво за корееца, а по някаква причина Шиндлер не спря с останалите бранители и покри засадата. Сон без проблеми стигна до наказателното поле, финтира вратаря и вкара на празна врата – 1:0.



Следващите по-интересни обстановки бяха през втората част. В 51-ата минута реферът Кевин Френд имаше повече от явни учредения да отсъди дузпа за „ шпорите”, но учудващо такава не последва. Терънс Конголо безусловно падна на земята след финтовете на Сон и с ръка хвана за крайници корееца, с цел да го повали. Това някак убегна от вниманието на съдията, въпреки самият той да бе на броени метри от обстановката.



Феновете на домакините бързо не помниха за случая, тъй като в 54-ата техните любимци усилиха задатъка си.Това се случи в офанзивата, тъкмо преди която Том Инс от Хъдъсфийлд провокира необикновено избавяне от Уго Лорис. Вече в половината на съперника, Кейн получи отдясно и мигновено центрира към далечния завършек на наказателното поле. Сон беше изцяло самичък и с глава разстреля вратаря – 2:0.



До края на срещата Тотнъм държеше събитията под надзор, като не атакуваше със същия жар. Хари Кейн стигна до идеална опция за гол в 79-ата минута след заучено осъществяване от ъглов удар. Центрирането на Ериксен отиде към точката на дузпата, където Кейн имаше пространство и стреля от воле. Неговият шут обаче мина на метър настрана от левия дирек.

Това беше последната значима обстановка, а Тотнъм натрупа 58 точки и краткотрайно излезе на точка зад втория Манчестър Юнайтед. Трети е Ливърпул с 57, който по-късно довечера приема Нюкасъл на "Анфийлд ". Хъдърсфийлд пък видя края на серията си от 2 следващи победи и с 30 пункта заема 15-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР