Отборът на Тотнъм допусна първо поражение от началото на сезона

...
Отборът на Тотнъм допусна първо поражение от началото на сезона
Коментари Харесай

В луд мач Челси нанесе първа загуба на Тотнъм за сезона

Отборът на Тотнъм позволи първо проваляне от началото на сезона във Висшата лига, откакто загуби от Челси с 1:4 вкъщи в финален мач от 11-ия кръг на шампионата. Двубоят на " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " бе извънредно динамичен, като феновете видяха два червени картона, пет анулирани гола и доста инспекции от ВАР.


" Шпорите " започнаха чудесно срещата и поведоха в резултата още в 6-та минута, когато удар на Деян Кулушевски се отби в състезател на Челси и не остави шансове на вратаря Роберт Санчес. Малко по-късно капитанът на домакините Хюн Мин Сон удвои след асистенция на Дестини Удоджи, само че голът бе анулиран поради засада. Последва отговор на " сините ", само че попадения на Рахийм Стърлинг и Мойсес Кайседо бяха анулирани след интервенция на ВАР, само че във втория случай обстановката бе върната за нарушаване в наказателното поле, което донесе червен картон на Кристиан Ромеро и дузпа за Челси, осъществя от Коул Палмър за 1:1.

Десет минути след почивката Удоджи също бе изпъден за втори жълт картон, а мениджърът на " шпорите " Анге Постекоглу реши да предприеме забавна тактичност с 9 играчи. Неговите бранители заставаха в линия на центъра, с цел да държат в засада съперниковите играчи, които обаче най-малко пет пъти съумяха да избегнат и да останат очи в очи с Гилермо Викарио. Гол на Николас Джаксън бе анулиран за засада, а Викарио се откри ужасно на няколко пъти, преди въпреки всичко Джаксън да вкара за 2:1 след подаване на Стърлинг.

С девет души Тотнъм някак съумя да стигне до изравнителен гол посредством Ерик Дайър, само че и това попадение бе анулирано поради засада. В сами край Джаксън вкара нови два гола, с цел да оформи своя хеттрик и крайното 4:1 в интерес на Челси.

По този метод Тотнъм записа първа загуба за сезона и заема второ място в класирането с 26 точки, до момента в който Челси се изкачи до десета позиция с актив от 15 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР