Отборът на Специя записа успех с 3:1 при домакинството си

...
Отборът на Специя записа успех с 3:1 при домакинството си
Коментари Харесай

Петко Христов изигра цял мач при успех на Специя за Купата на Италия

Отборът на Специя записа триумф с 3:1 при семейството си на втородивизионния Бреша от втория кръг на шампионата за Купата на Италия. Българският национал Петко Христов започва като титуляр за „ орлетата “ за първи път от 4 септември насам и остана на терена през целия мач, играейки на непривичната за него позиция на десен бек.

Домакините стигнаха до гол още в петата минута, когато се разписа Микаел Елертсон. Съдията обаче прегледа офанзивата посредством ВАР и анулира попадението поради фал в офанзива на Давид Стрелец. Все отново 15 минути по-късно точно нападателят даде задатък на своя отбор, откакто приключи сполучливо продължителна офанзива на Специя. В 55-ата минута Даниеле Верди удвои задатъка на „ бианконерите “ с отдалечен шут, а в 86-ата Стрелец осъществя втория си гол в срещата с удар от близко. В добавеното време Стефано Морео въпреки всичко съумя да вкара най-малко почетно попадение за „ лъвовете “, като беше прецизен с глава след центриране на Федерико Паче.

Така Христов и компания не престават напред към осминафиналите, където ще се изправят против спечелилия от двойката Болоня – Каляри.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР