Отборът на Спартак Варна спечели ценни три точки в битката

...
Отборът на Спартак Варна спечели ценни три точки в битката
Коментари Харесай

Спартак спечели безценни три точки в битката за оцеляване след успех над Септември

Отборът на Спартак Варна завоюва скъпи три точки в борбата си за оцеляване в Първа лига, откакто надигра с 2:0 вкъщи Септември София в среща от 27-ия кръг.

Успехът бе първи за " соколите " в шампионата от близо два месеца насам и едвам трети от началото на акцията, а с него футболистите на Димитър Димитров събраха 16 точки в актива си, само че все пак остават на последната позиция в подреждането. Септември пък, който също е забъркан в борбата за оцеляване, резервира 13-о място с актив от 22 пункта.

Мачът във Варна стартира с изявен напън на домакините, който даде резултат още в 10-а минута, когато стражът на гостите Димитър Шейтанов се забави с изчистването на една топката и при опита му да я изрита напред до него към този момент се доближил Денис Баланюк, който подложи крайник и прати кълбото във вратата на гостите за 1:0.



Момчетата на Светослав Петров пробваха да потърсят изравнителния гол след почивката и малко след час игра имаха съществени искания за дузпа за игра с ръка на Виктор Митев. Главният арбитър Васимир Ел-Хатив даже прегледа обстановката на ВАР, само че в последна сметка реши, че нарушаване на разпоредбите няма и по този начин бялата точка не бе посочена.

" Синьо-червените " продължиха повече да владеят топката в идващите минути, само че това не докара до доста рискови обстановки пред вратата на домакините, които търпеливо изчакаха верния миг, с цел да нанесат своя втори удар.

Това се случи в последната 90-а минута от постоянното време, когато още веднъж стражът на гостите Димитър Шейтанов направи неприятно изчистване, подарявайки топката на Иван Йорданов от екипа на Спартак. Българският национал овладя и комбинира с Ромей Ивееш, който с мощен диагонален удар от придвижване оформи крайното 2:0 и вдъхна нова вяра на " соколите " в борбата за оцеляване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР